Is jouw vriend/vriendin/familielid al een tijdje opzoek naar een baan? Dit kan erg stressvol zijn, al helemaal in deze tijd. Daarom kun jij hem/haar een hart onder de riem steken door middel van een lief cadeautje. Dit zorgt weer voor goede moed om door te blijven zoeken naar een baan. Je kunt iets geven wat hem/haar weer vertrouwen geeft in zichzelf. Het kan namelijk een deuk in het zelfvertrouwen geven wanneer je constant wordt afgewezen voor een baan. Probeer diegene weer op te vrolijken met een klein cadeautje. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Het gaat vaak om het idee, laat weten dat jij in diegene gelooft en dat je aan hem/haar denkt in deze onzekere tijden. Wij geven je wat inspiratie voor de leukste cadeaus om te geven, lees je mee?

Beeld: Suits
Beeld: Suits

Planner

Aangezien het zoeken naar en baan van zichzelf al lijkt op een fulltime job, kan een planner heel handig zijn! Om ervoor te zorgen dat je niet verdrinkt in alle sollicitaties is een papieren planner daarom een echte must. Deze planner zorgt ervoor dat je altijd super georganiseerd bent, en elke week weer kunt zien welke (Skype) sollicitatie gesprekken je hebt.

Mooie pen

Om in deze planner te schrijven, is uiteraard een pen nodig. Maar zeg nou zelf: hoe vaak investeer jij in een goede pen? Juist, nooit toch? Maar een goede pen is juist super fijn om te hebben. Geef daarom een keer een mooie pen cadeau aan iemand die een baan zoekt. Met een mooie pen maak je tevens een goede indruk wanneer je notities maakt tijdens je sollicitatiegesprek.

Een goed boek

Soms kan een boek heel fijn zijn om even van een afstandje te bekijken en een boek te lezen over solliciteren. Het kan je bijvoorbeeld helpen bij het begrijpen naar wat voor functies je moet solliciteren, wat je uit je volgende baan wilt halen, waarom je ├╝berhaupt een baan wilt zoeken die bij je past, etc. Zo zorg je van een afstandje voor een stukje extra motivatie, zonder dat je hier zelf heel erg op moet hameren.

Een nieuwe mok

Omdat het waarschijnlijk veel thuiswerken gaat worden, in ieder geval in de eerste maanden, is het kopen van een nieuwe mok een lief gebaar. Koop een mooie grote thee mok, of een leuk nieuw koffiekopje. Dan is jouw vriend/vriendin in ieder geval helemaal ready voor het thuiswerken!

Geldboom

Een geldboom is het perfecte cadeau voor iemand die opzoek is naar werk. Dit boompje zorgt namelijk voor, jawel de naam zegt het al: welvaart. Dit boompje zal niet alleen geluk brengen tijdens de zoektocht naar een nieuwe baan, maar staat ook nog een super leuk en zorgt voor frisse lucht, ook mega belangrijk natuurlijk.