meryl streep devil wears prada fem fem

5 signalen dat je veel succesvoller bent dan je zelf denkt

Career08 mei 2021, 13:00 doorLois Kievietsbosch
Als je jezelf vergelijkt met anderen, dan is makkelijk om jezelf minder succesvol te voelen. Ben je ondernemer en vergelijk je jezelf met bijvoorbeeld Mark Zuckerberg, ja dan verlies je het natuurlijk! Als je je eigen succes gaat vergelijken met dat van anderen, dan is er altijd wel iemand die succesvoller is als jij. Dus stop daarmee! Hieronder vind je 5 signalen dat je veel succesvoller bent dan je zelf denkt. Let's go girls!
meryl streep devil wears prada fem fem
@thedevilwearsprada

#1 Je hebt meer goede dagen dan slechte dagen op werk

Zelfs mensen als Oprah Winfrey of Bill Gates, hebben weleens een dag waarop ze naar huis gaan en denken: ''Het ging niet zo lekker vandaag". Door onze negativity bias onthouden we deze dagen dan ook maar al te goed. Maar ladies we zijn allemaal maar mensen en die dagen gaan er nog vaker komen. No worries! Vier daarom ook je kleine successen. Tip: Schrijf elke dag op waar je dankbaar voor bent en wat er vandaag wél goed ging. Op deze manier realiseer je je hoe succesvol je eigenlijk bent, zelfs op slechte dagen!

#2 Je leert nieuwe skills en gaat uitdagingen aan

Als jij meerdere taken aanneemt en aan nieuwe projecten begint, dan betekent dit maar één ding: Je carrière gaat als een speer! Aan het begin van je loopbaan ben je vaak nog aan het uit vogelen hoe alles in je huidige functie werkt. Het moment dat je zeker in je schoenen staat en alles over jou taak weet, dan wordt het tijd voor een nieuwe uitdaging. Dit klinkt toch als een enorm succes? Be proud on yourself honey!

#3 Een stabiel inkomen

Natuurlijk zitten we allemaal weleens financieel in de shit! Maar als jij genoeg geld hebt om jezelf te onderhouden en af en toe een terrasje te pakken met wat vriendinnen of een leuke reis kan maken, dan zit je goed hoor! Je hoeft natuurlijk geen miljonair te zijn om jezelf succesvol te voelen. Keep it going!

#4 Iemand heeft je om carrière advies gevraagd

''Hoe is het je gelukt om die opdrachtgever binnen te slepen?'' of ''Hoe heb je die baan bemachtigd?''. Dat zijn natuurlijk complimenten die je een enorme boost kunnen geven. Als iemand je om advies vraagt op het gebied van je loopbaan, dan is dat echt een duidelijk teken dat je succesvoller bent dan dat jezelf denkt. Geniet van de complimenten en wees een beetje trots op jezelf!

#5 Je baas heeft jou uitgekozen voor een leuk, nieuw en groot project

Dit punt is natuurlijk anders voor een freelancer dan voor iemand die in loondienst werkt. Als jouw baas je kiest voor een leuk en/of nieuw project dan is dat natuurlijk wel een bevestiging van jouw talenten. Vier dit dan ook groots! Knal een overheerlijk flesje champagne open met wat vriendinnen of neem je partnet mee uit eten. Dit gaat je gegarandeerd meer zekerheid en trots geven en dat mag je dan ook zeker zijn. Well done!