Podcasts, we zijn er allemaal fan van. Meestal luister je een podcast voor tijdverdrijf, vermaak of tijdens een lange autorit. Maar er zijn ook heel veel podcasts te vinden waar je ook echt iets aan hebt, sommige podcasts kunnen zelfs zorgen voor een enorme carrièreboost. Welke podcasts dat zijn, zochten wij voor je uit.

podcast spotify FEM FEM
@pexels.com

Hoeveel ben ik waard – podcast

Als je de zin ‘hoeveel ben ik waard’ hoort, kun je aan veel verschillende dingen denken. Maar in dit geval gaat het om keihard carrière maken. In deze podcast gaat Rolien Magendans in gesprek met verschillende zakenvrouwen. Ze interviewt hen over hun eerste stappen naar het ondernemerschap en zoektocht naar hun eerste bedrijf. Ook komen er vragen aan bod zoals: Hoeveel vraag je per uur? Hoe bereken je een uurprijs? Kortom, wat ben jij waard als ondernemer.

Hoeveel ben ik waard podcast op spotify

Rise and conquer – podcast

In deze podcast worden er discussies gevoerd door echte carrierevrouwen over gezondheid, relaties, mindset, geld en carriere. Het doel van de podcast is om vrouwen de tools te geven die zij nodig hebben om zichzelf te motiveren en actie te ondernemen. De host van de podcast is Georgie Stevenson, met haar podcast heeft zij, naast haar succesvolle bedrijf, 1.2 miljoen unieke downloads en 110 duizend downloads per maand. Je kunt nog even doorluisteren want inmiddels zijn er al meer dan 50 afleveringen online gekomen.

Rise and conquer podcast op spotify

100% inspiratie – podcast

Dit is een van de populairste Nederlandse podcast op het gebied van succes en carriere. Host Thijs Lindhout bespreekt in deze podcast van alles op het gebied van geluk en succes. Dit doet hij niet alleen, regelmatig zijn er ook bekende Nederlanders aan het woord zoals André Kuipers, Gerard Ekdom, Kim Holland en Guido Weijers. Ze hebben het niet alleen over het succes dat deze BN’ers nu hebben, maar vooral de weg ernaartoe.

Workjuice – podcast

Al doet de naam het niet geloven, ook deze podcast is Nederlands. In de podcast workjuice hebben Sharon en Tessa het over allerlei werkgerelateerde zaken. Er komen vele onderwerpen voorbij over carriere, persoonlijke groei en geld. Maar ook minder leuke dingen komen aan bod zoals stress en Burn-out klachten. De podcast motiveert je om uit je comfortzone te stappen en echt te doen wat je leuk vindt, het maakt niet uit of je ondernemer bent of tevreden bent met je 9-5 job.

Workjuice podcast op spotify

Adulthood Made Easy – podcast

Deze podcast is ideaal voor jongvolwassenen die net het werkende leven zijn ingestapt of net op zichzelf zijn gaan wonen. De podcast wordt gerund door Sam Zabell, die in gesprek gaat met experts die antwoord geven op verschillende vragen. Er komen heel veel verschillende onderwerpen aan bod zoals, salarisonderhandelingen, belasting, leven met een budget en nog veel meer. Ook geeft deze podcast ontzettend veel tips voor solliciteren en het zoeken naar een baan.

Adulthood made easy podcast op spotify

Nog niet genoeg podcasts? Lees dan ook: 7x de leukste podcasts op spotify.