fouten geld femfem 1

Deze fouten maken we in onze twintiger jaren met geld

Career11 sep 2017, 15:06 doorRedactie
Als het op geld aankomt, kunnen we vaak nog heel wat leren. Zeker in onze twintiger jaren maken we nog weleens wat fouten. Door de volgende fouten te voorkomen, zul je uiteindelijk stukken beter met je geld kunnen omgaan en minder gauw in financiële problemen terechtkomen.
fouten geld femfem

1. Je hebt geen spaargeld achter de hand

Als je geld op is of je komt in een lastige financiële situatie terecht, is het altijd wel fijn om geld achter de hand te hebben. Probeer dus wat geld te sparen, zodat je hier altijd op kunt terugvallen als je het financieel moeilijk krijgt.

2. Je stelt geen financiële doelen

Door financiële doelen te stellen voor jezelf zul je beter gefocust blijven. Zo kun je vaststellen wat je wel of juist niet mag uitgeven voor de komende maand en zul je uiteindelijk minder snel in financiële problemen terecht komen.

3. Je vergeet te investeren in jezelf

Vaak vergeten we te investeren in onszelf. Wanneer je bijvoorbeeld investeert in een cursus kun je hier veel van leren en uiteindelijk succesvol worden en veel geld gaan verdienen. Wees dus niet bang om geld te investeren in dingen die je uiteindelijk weer een hoop kunnen opleveren.

4. Je maakt veel gebruik van afterpay en je creditcard

Als je even krap bij kas zit, ben je gauw geneigd om de 'afterpay' knop aan te klikken of je creditcard tevoorschijn te toveren. Je hoeft het immers niet meteen af te rekenen. Het probleem is alleen dat je dit tóch ooit zult moeten doen. Als je iets niet kunt betalen, kun je het dus maar beter niet kopen.

5. Je investeert in je status

Het is beter om je geld te investeren in je geluk dan in je uiterlijke vertoning. Je kunt wel dure merkkleding kopen, maar uiteindelijk ben je ook genoeg zonder en zal het weinig toevoegen.

6. Je vergeet plezier te maken

Soms zijn we zo verstrengeld in onze toekomstplannen en onze problemen dat we vergeten plezier te maken. Het draait niet alleen maar om geld. Het is des te belangrijk dat je lekker geniet.

7. Je hebt geen verzekeringen

Hoe graag we het ook zouden willen, we zijn niet altijd onoverwinnelijk. Of het nu een verzekering is voor je huis of je laptop, het geeft je meer rust in je hoofd en zorgt uiteindelijk voor minder problemen als er iets mee gebeurt.
Wil je weten hoe je dagelijks meer geld kunt besparen? Kijk dan eens hier.