screenshot 2021 02 24 at 113948

Je mannetje staan? Zo blijf jij jezelf tussen al die mannen op kantoor

Career29 apr 2021, 9:05 doorLois Kievietsbosch
Ondanks het feit dat er steeds meer beroepen door zowel mannen als vrouwen worden uitgeoefend, zijn er nog veel bedrijven waar het mannelijk ras in overschot is. Samenwerken met alleen maar mannen kan natuurlijk onwijs gezellig zijn, maar soms is het ook wel leuk om alle juice met een vrouwelijke collega te bespreken. Mocht dat niet het geval zijn bij jou, check dan even dit artikel. Hier vind je namelijk wat handige tips en tricks om je mannetje te staan tussen al die mannelijke collega's.
screenshot 2021 02 24 at 113948
@theintern

Tip 1. Neem het allemaal met een korreltje zout

Mannen zijn vaak wat lomp, ze maken grove opmerkingen en flauwe grappen. Neem deze grappen vooral niet al te serieus, want vaak bedoelen ze het niet zo en is het gewoon een misplaatste opmerking. Zorg er daarom ook voor dat je hierin lekker meedoet, wees vooral scherp. dat kunnen ook zij ontzettend waarderen. Geef wel je grenzen aan, dat is een win - win situatie voor beide partijen.

Tip 2. Teamwork

Ieder mens is anders en heeft zowel goede als slechte kwaliteiten. Uit het Nationaal Onderzoek Arbeidsmarkt is gebleken dat mannen en vrouwen op de werkvloer andere soorten prioriteiten stellen. Zo vindt de werkende vrouw dat ze goed is in het nemen van verantwoordelijkheid, organiseren en nauwkeurig zijn. Mannen daarentegen vinden zichzelf goed in het ontwikkelen van een visie en delegeren. Door de koppen bij elkaar te steken en gebruik te maken van elkaars eigenschappen kun je gezamenlijk een goed resultaat neerzetten. Teamwork it is!

Tip 3. Work work work

Laat zien wat je kunt en neem een actieve werkhouding aan. Dat is gegarandeerd de sleutel tot succes. Ontpop jezelf tot een echte carrièretijger en verras iedereen positief. Dit werkt niet alleen in jou voordeel, maar ook in dat van je collega's. Omhoog klimmen binnen bedrijf vol mannen is dan ook echt mogelijk en absoluut verdiend.

Tip 4. Vrouwen komen van Venus en mannen komen van Mars

De communicatie tussen mannen en vrouwen verloopt niet altijd soepel. En dat komt niet zomaar uit de lucht vallen aangezien er veel boeken geschreven zijn en onderzoeken zijn gehouden. Nu wil dat niet zeggen dat er altijd problemen zijn, maar het komt voor en dat is gewoon ontzettend vervelend. Vrouwen richten zich vaak op de details, terwijl mannen meer op het doel gericht zijn. Het is goed om je hiervan bewust te zijn, zo kun je ervan profiteren en gezamenlijk zorgen voor een goed eindresultaat.

Tip 5. Vrouwelijke charmes

Last but not least , gebruik die heerlijke vrouwelijke charmes en intuïtie. Over het algemeen zijn vrouwen communicatief sterker. Zorg er daarom ook voor dat je met iedereen goed kan opschieten, maar houd het wel professioneel. Mochten er mannen zijn met een behoorlijke gebruiksaanwijzing, no worries probeer daar gewoon zo normaal mogelijk mee om te gaan. Dat zijn overigens ook mensen, met hun eigen onzekerheden .