Een esma’tje op zijn tijd kunnen wij wel waarderen! Het maakt eigenlijk niet uit wanneer je dit drankje kiest, want het is altijd wel een goed idee. De nieuwste variant op dit heerlijke drankje is de carrot cake espresso martini en wij zijn meteen groot fan. Dit moet the best of both worlds zijn, denken wij! Wij vertellen je hoe je deze cocktail maakt en we kunnen alvast verklappen dat het stiekem best wel gemakkelijk is.

carrot cake esma

Ober, doe mij maar een Esma!

Dit drankje, waar letterlijk iedereen het over heeft, is op dit moment zeker niet meer weg te denken. Een Espresso Martini is op iedere drankkaart te vinden en heeft zelfs een plekje in één van de meest viral liedjes op TikTok van deze zomer. Of je hem nou overdag op terras drinkt óf als dessert nadat je lekker hebt gegeten: met een Espresso Martini kun je nooit de plank misslaan.

Carrot Cake Espresso Martini

Het verbaast ons dan ook niet dat er inmiddels heel wat varianten op de populaire esma te vinden zijn. Zo zagen we eerder al de frozen esma, de karamel zeezout espresso martini én de red velvet espresso martini voorbij komen. Stuk voor stuk heerlijke drankjes die minstens net zo lekker zijn als het origineel. Nu kwamen we opnieuw een heerlijke variatie tegen op dit drankje en we waren vrijwel meteen fan.

Voor dit drankje heb je de normale ingrediënten en wat extra nodig. Voor één drankje heb je namelijk een espresso, een handje ijs, ongeveer 150 milliliter wortelsap, een shot Baileys én een shot wodka nodig. Je gooit dit allemaal in een cocktail shaker en dan schud je dit voor minstens 10 seconden goed heen en weer. Daarna pak je er een goed glas bij en deze vul je met je drankje. Bestrooi vervolgens nog even met poedersuiker voor het leuke effect en je bent helemaal ready. Cheers van ons!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 𝓛𝓲𝓿 ✨ (@liv.yah)