Als champagne de sleutel is tot een lang leven dan is dat reden genoeg voor ons om vaak en veel te proosten. Waar je dat het beste kan doen? Nou, wat dacht je van bij een champagnefestival? Afgelopen zomer vond de eerste editie plaats in Amsterdam en zoals verwacht was het reuze succesvol en dus tijde voor een vervolg.

champagne festival FEM FEM

Fête du Champagne komt weer terug voor een tweede editie in Amsterdam. Van 29 november tot en met 1 december strijken ze neer in de Zuiveringshal op het Westergas met een sprookjesachtige decor om alvast te proosten op de komende feestdagen.

Lekker bubbelen

Drie dagen lang is de Zuiveringshal omgetoverd tot een romantisch Frans sprookje met een winterse twist waar je niet alleen zelf meerdere malen per dag kunt proosten met een glas bubbels, maar je kunt hier ook alvast je inkopen doen voor de feestdagen met speciale eindejaarsprijzen.

Naast de 100 verschillende soorten Champagne en mousserende wijnen gaan ze het wintersprookje compleet maken met verschillende Franse elementen. Denk hierbij dus aan jeu de boule, Franse chansons, druivenstampen en Champagne quizzen. Én wat past er nou perfect bij Champagne? Juist. Oesters en kaviaar.

Afijn, champagne drinken is goed voor je dus begin de feestmaand goed en ga langs bij het champagnefestival. Tickets voor Fête du Champagne kosten €15,- per stuk, inclusief een glas mousserende wijn.