chocolade is goed voor je

Bewezen: het is gezond om meer chocolade te eten in het najaar

Food & Drinks12 nov 2021, 19:00 doorChristel van den Berg
De dagen worden donkerder en korter en onze behoefte naar comfort wordt groter. Tijdens onze werkdag kunnen we al niet wachten om in de avond met een dekentje en een reep chocolade op de bank te ploffen. Natuurlijk voelen we ons achteraf een beetje schuldig, want we hadden ook met onze luie kont van de bank kunnen komen en naar de sportschool kunnen gaan. Maar dat is helemaal niet nodig! Het is juist goed om chocolade te eten in het najaar.
chocolade is goed voor je

Waarom is het goed om chocolade te eten in het najaar?

Je bent waarschijnlijk net zo in shock als wij waren toen we dit voor het eerst lazen. Daarom leggen we even uit hoe dit precies zit. Het is inmiddels wel bekend dat pure chocolade (hoe puurder hoe beter) voordelen zou hebben voor je gezondheid . Zo bevat donkere chocolade veel mineralen als ijzer, magnesium en zink. En de cacao in de chocolade bevat ook nog eens een hoop antioxidanten. Win-win!
Nu is het zo dat je in het najaar de grootste kans hebt op een ijzertekort. En laat pure chocolade nou net een uitstekende bron van ijzer zijn!

Chocolade en gelukshormonen

En dan is er nog een reden waarom je meer chocolade mag eten in het najaar! Veel mensen hebben in het najaar last van een dipje (die je met deze tips tegen gaat ;) ). Je kunt je somber en neerslachtig voelen. Als je pure chocolade eet, maak je het gelukshormoon endorfine aan. Tijdens een donkere en regenachtige dag is een stukje chocolade dus precies wat je nodig hebt.
We kunnen nu eenmaal niet ontkomen aan de wintermaanden. En hoewel we ze het liefst overslaan en direct naar het voorjaar gaan, moeten we er toch het beste van maken. Geniet daarom extra van de kleine dingen in het leven als een mooie herfstwandeling of een brownie, of twee ;).