We geven toe: daten in corona tijd is verre van ideaal. Nu ook de horeca nog eens gesloten is, gaat daten tegenwoordig echt even anders. Het coronavirus heeft behoorlijk wat roet in het eten gegooid wat betreft ons dating life… Wat on earth ga je doen? Je wilt diegene ook weer niet meteen thuis uitnodigen. Wij hebben de leukste date ideeën voor je uitgezocht die je nog steeds kunt gaan doen.

daten-corona-tijd-ideeën

Cultuur snuiven

Nu de museums weer geopend zijn, kan jij je date ook meenemen om even lekker cultuur te snuiven. Voordeel: je hebt altijd iets om over te praten, en als er toch een gênante stilte valt, kan je altijd doen alsof je heel gefocust de informatiebordjes aan het lezen bent. Tip: vraag wel even waar je date geïnteresseerd in is. Mocht je date echt een cultuurbarbaar zijn, dan is dit misschien niet zo’n strak plan.

Bier- of wijnproeverij met online pubquiz

Wil je jouw date toch thuis uitnodigen dan kan je een bier- of wijnproeverij organiseren. Haal de drank -uiteraard voor 20:00- in huis en steek wat kaarsjes aan. Daarnaast kunnen jullie misschien ook nog meedoen met een online pub quiz van een van de lokale horecagelegenheden. Gezellig!

Schaatsen

Zijn jullie allebei actievelingen, dan is het misschien leuk om die oude schaatsen nog eens aan te trekken. Let op: anderhalve meter afstand houden is misschien niet zo makkelijk als je onderuit gaat…

Netflix en quarantaine

Zie jij het niet zitten om met je date ergens af te spreken of zit één van jullie in quarantaine? Geen probleem, ook dan is het mogelijk om een gezellige date te hebben. Zoek samen een film of serie op Netflix uit en kijk hem tegelijkertijd met Netflix Party. Ondertussen kan je gewoon blijven chatten! Lekker makkelijk als je even niet meteen weet wat je moet zeggen. Weet je niet zo goed wat je moet kijken, dan hebben wij nog wel wat tips voor je.

Filmpje pakken

Yes! Ook de bioscopen zijn weer geopend. Neem je date dus gezellig mee naar de film, maar choose your movie wisely. Je wilt graag een goede indruk maken. Tip: een comedy scoort altijd goed. Nog een voordeel van de bioscoop is dat je niet de hele tijd hoeft te praten.

Wandelen met een leenhond

Wandelen is helemaal hot and happening, maar wandelen met een hond is zoveel leuker. Leen de hond van je buurman of je beste vriendin. Wanneer jij even niets te zeggen hebt, dan kan je altijd even spelen met hond. Onderweg scoor je natuurlijk een warme chocolademelk om op te warmen.

Samen koken

Romantisch uit eten zit er voorlopig niet in, dus het wordt tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken. Je kunt samen een gerecht bereiden en tegelijkertijd videobellen, of indien jullie dit allebei willen, met elkaar afspreken. Koken wordt ons in corona tijd wel héél eenvoudig gemaakt. Kies bijvoorbeeld voor het concept D.I.Yourselfiche van Sjefietshe. Je krijgt de ingrediënten thuis geleverd en het enige wat jullie nog moeten doen is alles mixen en mengen. Piece of cake!

Lees ook: Liefde op het eerste gezicht: experts leggen het mysterie aan je uit!