Naast Den Bosch, Eindhoven en Tilburg mag deze stad natuurlijk niet ontbreken: Rotterdam. De stad van de Erasmusbrug, Feyenoord én de leukste barretjes. Komt ie:

Rotterdam daten FEM FEM

1Nul8

Willen jullie gaan voor een avondje chique? Dan is 1Nul8 daar de perfecte locatie voor. Zo kun je hier ieder moment van de dag binnen stappen voor de lekkerste gerechten. En de wijn is hier een specialiteit, dus absoluut een reden voor een wine tasting wat overigens ook leuk is om te doen op een eerste date.

  • Meent 108
View this post on Instagram

Rose all day!

A post shared by 1NUL8 (@1nul8) on

 RoseRouge

In Rotterdam Noord opende ze onlangs RoseRouge. Ondanks dat het geen hotel is heeft het wel dezelfde stijl als een hotel. Aangezien je in een hotelbar altijd lekker kan blijven plakken, wilde ze dat graag meebrengen in deze bar omdat de eigenaren dat nog wel miste in deze stad. Het interieur? Groen, roze, bloemen, zwart-wit geblokte vloer – je kunt in ieder geval niet zeggen dat ze geen smaak hebben.

  • Benthuizerstraat 35B
View this post on Instagram

Interested in this space for a party! Info@roserouge.nl

A post shared by RoseRouge (@caferoserouge) on

The Suicide Club

Ook al klinkt de naam niet heúl aantrekkelijk, toch is het één van de beste tentjes voor een goede cocktail. Omdat het pal naast het Centraal Station ligt is het ideaal voor de niet-Rotterdammers. Zo heeft het een gezellig dakterrasje met een mooi uitzicht over de stad. Ook is de binnenkant van deze club zeker niet verkeerd met zijn 70’s vibes.

  • Stationsplein 45

Parqiet

Wat ook nog niet heel lang bestaat is het schattige Parqiet. Zo is dit vervallen pand helemaal opgeknapt voor een frisse start van een koffiebar. Je zult op de kaart veel typische Rotterdamse producten tegenkomen waaronder de Man met Bril-koffie. En het nu eindelijk lente is kun je heerlijk buiten op het terras zitten met een lekkere kop koffie in je hand en een heerlijke lunch voor je neus.

  • Baden Powelllaan 20

Lot & Daan

Alleen al om de vrolijke sfeer en het houtachtige interieur van Lot & Daan moet je er heen gaan. Hier kun je makkelijk binnenlopen voor een ontbijtje, een lunch, een lekker wijntje maar ook voor een easy hap aan het einde van de middag. Tip: probeer de pannenkoekjes en wentelteefjes.

  • Oost-Wijnstraat 24 (Gelderseplein)

Kortom, genoeg tentjes om te kiezen waar jij en je date kunnen genieten van het eten én van elkaar.

Niet in Rotterdam te vinden dit weekend maar in Tilburg? Dit zijn de leukste dateplekjes.