Alhoewel wij dol zijn op onze hoofdstad is Utrecht toch stiekem wel één van de gezelligste steden in Nederland. En niet alleen dat maar ook het openbaar vervoer is goed, je kunt er fantastisch shoppen en heerlijk genieten van een borrel en eten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over die pareltjes van huizen die je er kunt vinden; één blik op Funda en je bent al verkocht. Maar terug naar het het drank en eten: er is genoeg leuks te bezoeken in Utrecht en dus hebben wij een aantal toppers op een rijtje voor jullie gezet:

MR. BLACK AND THE WHITE OX

Deze bar-bistro zit in het voormalige Douwe Egberts hoofdkwartier. Het is dé ideale plek voor een kopje koffie, een cocktail of een lekker hapje eten in een geheel ongedwongen en huiselijke sfeer mét industriële vibes. Van een broodje met Belgische kroketjes en truffle tot aan zoete aardappel en linzen soep. Kortom, je kunt er van alles vinden.

  • Vleutensevaart 100

Café du Nord Utrecht

Ontbijten, lunchen, dineren of borrelen – je hebt het allemaal bij Cafe du Nord in Utrecht. Dit café is in volle Franse sferen. En oh ja, tip: elke maandag kan je pannenkoeken bestellen voor slechts 5 euro!

  • Draaiweg 22

30ML Utrecht

Werken of relaxen met een heerlijk kop koffie doe je bij 30ML in Utrecht. Door de fijne opstelling en de verschillende hoekjes kan je dus ook kiezen voor privacy of meegenieten van alle gezelligheid om je heen. Ze hebben hier ook een concept genaamd All day breakfast’ waardoor je elk moment van de dag kunt ontbijten.

  • Vredenburg 23

Snckbr Utrecht

Snckbr: een 100% veganistische snackbar met BRKFST, LNCH, DNNR en DRNKS. Snap je hem nog? De gerechten worden bereid met duurzame ingrediënten en met zo min mogelijk vet. Het liefst ook nog zonder geraffineerde suikers, e-nummers, glutenvrij en koolhydraatarm.

  • Vredenburg 28

The Streetfood Club

The Streetfood Club is nog vrij nieuw maar nu al razend populair. Welbekend om het té gekke interieur met veel roze, vogels en palmbomen. Kortom: wanneer je daar binnenstapt, wil je niets liever dan per direct op vakantie naar Bali of Thailand. Overdag kun je er terecht voor het all-day brunch menu. Denk aan acaï bowls, poké bowls, salades, sandwiches, wafels en echte streetfoodhapjes. Na het diner gaan de gordijntjes dicht en transformeert het het hele restaurant tot een cocktailbar.

  • Janskerkhof 9

Ben je dit weekend te vinden in Eindhoven? Bekijk hier de leukste barretjes die je zeker niet wilt overslaan.