Al eerder verklapte we dat je in de sportschool de grootste kans hebt om een date te scoren en dat je je ware liefde kunt spotten op een cruiseschip. Maar uit een nieuw onderzoek is er wederom weer een nieuwe plek gevonden waar jij zomaar jouw droom man of vrouw kan tegenkomen. Namelijk: in een vliegtuig. Ze zeggen eigenlijk niet voor niks altijd ‘love is in the air‘ toch?

liefde in de lucht FEM FEM

Het onderzoek

Als je vaker met het vliegtuig heb gereisd zul je dit waarschijnlijk niet verwachten maar toch is het zo: de kans dat jouw ware ergens in dat vliegtuig zit is groot. Uit een onderzoek van HSBC zijn ze erachter gekomen dat één op de vijftig reizigers zijn ware liefde in het vliegtuig vind. Ze vroegen voor het onderzoek vijfduizend reizigers over de hele wereld naar hun reiservaringen en naar de mensen die ze ontmoet hebben aan boord. Ook leuk om te weten: 16% van de ondervraagden hield een zakelijk contact aan een vlucht over en bij 14% ontstond een langdurige vriendschap met een medepassagier.

AirDates

Wat je misschien nog niet wist is dat er zelfs een datingsapp bestaat speciaal gemaakt voor vliegreizigers. De Britse Michael Richard bedacht deze geniale app omdat hij zelf veel reist voor zijn werk én single was. Om iets te doen tijdens zijn uren in de lucht kwam hij op het idee van dating app waar je, niet geheel onbelangrijk, geen internet voor nodig hebt. De app gebruikt namelijk FireChat, een netwerk wat mensen verbindt zonder het gebruik van internet.

Afijn, ben je nog single en zoekende? Misschien is dit wel dé plek waar jij jouw toekomstige partner kan ontmoeten.

Lees ook: Doei dating apps! Dit is dé trend om de liefde te vinden in 2019