Ik ben een single vrouw en stiekem hoop ik altijd mijn soulmate tegen te komen tijdens een avondje uit. Ik weet niet wat het is, maar het in real life ontmoeten van iemand heeft gewoon iets. Nu ben ik op een leeftijd gekomen dat veel van mijn vriendinnen aan het settelen zijn, en hun zaterdagavond liever op de bank met hun partner besteden dan dansend in de kroeg. Ik ben me dan ook langzaam af aan het vragen of de kroeg of de club wel ’the place to be’ is als het aankomt op het vinden van de ware.

de ware tijdens het uitgaan
Bron: Euphoria

Hechting

Als het aan de experts ligt ga je de ware niet vinden in de kroeg. En dit heeft alles te maken met hechting. Als je een ‘onveilige’ hechting met je ouders hebt gehad toen je kind was, kan het zijn dat je later bindingsangst of verlatingsangst ontwikkelt. Dit geldt ongeveer voor 30% van alle mensen. De basis is niet goed wat kan zorgen voor hechtingsproblemen. Dit uit zich vervolgens in hechting met je partner. Je bent vaak niet in staat om een diepgaande relatie met iemand aan te gaan omdat je dit niet herkent vanuit je jeugd. Je kunt flirten, ziet er goed uit en one night stands zijn voor jou geen probleem, maar zodra het serieus wordt ben je weg.

Veilig gehechte mensen hebben sneller een relatie

Mensen met een veilige hechting hebben vaak voor hun 30e een serieuze relatie. Vaak zijn degene van boven de 30, die gaat nog in de club zijn te vinden in het weekend, niet veilig gehecht. Ze gaan vaak voor een ‘casual’ relatie of een ‘situationship’ en vinden het moeilijk om bij hun emoties te komen.

Dus, single ladies, slinger Tinder maar weer aan want vanuit de bank heb je meer kans op een serieuze relatie dan dansend in de kroeg.

Lees ook: Bindingsangst versus verlatingsangst: wat is het verschil?