Vroeger kwam het nog wel eens voor dat je op een doodnormale dinsdag ergens in een kroeg in de lampen hing. Tegenwoordig lig je netjes op tijd in je bed. De diepvries pizza’s hebben plek gemaakt voor fruit voor je ochtend smoothies en het lukt je nu zelfs om aan het eind van elke maand nog geld op je rekening te hebben. Hoera, je bent volwassen!

volwassen FEM FEM

Niet alleen de bovenstaande dingen vind je tegenwoordig belangrijk, er zijn nog meer dingen in het leven waar je nu veel meer waarde aan hecht waardoor je het gevoel hebt dat je eindelijk écht volwassen bent. Laten we het ‘adulting‘ noemen…

 1. Je houdt wekelijks bij welke aanbiedingen er zijn in de verschillende supermarkten en gaat gerust een keer ergens anders je boodschappen halen omdat daar toevallig een 2+1 aanbieding is.
 2. Je hebt vaste dagen in de week waarop jij je was doet. En ook nog eens welke was; wit, gekleurd, fijn of handdoeken.
 3. Post van de Belanstingdienst wordt gelijk geopend in plaats van een week laten ergens te laten liggen.
 4. Je vindt het belangrijk om goede pannen in huis te hebben om mee te koken en geeft daar met gemak meer geld aan uit.
 5. Overigens ben je ook bewust bezig met wat je eet. Magnetronmaaltijden hebben plaats gemaakt voor HelloFresh (voor iedereen die amper tijd heeft om te koken) en ook heb je door dat het financieel echt niet verstandig is om elke week eten te bestellen.
 6. Je inrichting bestaat niet alleen uit meubels van de IKEA.
 7. Oh man, je wordt ook nog eens dolgelukkig van fijne schoonmaakmiddelen.
 8. Je hebt je Facebook account verwijderd. Of in ieder geval je gebruik verminderd.
 9. Je verschoont elke week je bed. (Lees dit maar, dan doe jij dat ook.)
 10. En over bedden verschonen, je gaat de deur ook niet uit voordat je je bed weer hebt opgemaakt.
 11. En je gaat tegenwoordig ook op een schappelijke tijd naar bed in plaats van series bingen tot de vroege uurtjes van de dag.
 12. Je neemt altijd je eigen boodschappentas mee als je boodschappen gaat doen zodat je nooit geld hoeft uit te geven aan de plastic tassen want: beter voor het milieu.
 13. Hetzelfde geldt voor de rest van je plastic gebruik. Plastic flessen vervang je voor (bijvoorbeeld) een Dopper, en groente en fruit koop je op de markt want: geen plastic verpakkingen. Het zijn misschien maar kleine dingen, maar kleine dingen zorgen wel voor een hoop verschil om wereldwijd het gebruik van plastic te verminderen.
 14. Minder Netflix, meer boeken. Mocht je nog wat tips kunnen gebruiken, bekijk onze boekenlijst.
 15. Je vindt Phil Dunphy hot.
 16. En mocht je opnieuw Gossip Girl bingen ben je Rufus Humphrey dan Dan…
 17. En tot slot, je hebt minder vaak katers. Maar als je ze hebt