Je zit in je twintiger jaren en weet even niet meer hoe jij de toekomst voor je ziet. Hoe jij je dagen doorbrengt, heeft een enorme impact op de rest van je leven. Psychologen noemen dit ook wel de ‘defining decade’. Om jou wat inspiratie te geven hebben wij tips & tricks voor je twintigjarige zelf op een rijtje gezet, die je leven kunnen veranderen en vooral een stuk leuker maken.

Young woman relaxes on lake pier with blanket, watches sunset

Schrijf je doelen op

Door het opschrijven van je doelen moet je specifiek gaan nadenken over wat je precies wilt. Het geeft je houvast en je weet precies waar je naartoe kan werken. Uit een onderzoek is gebleken dat studenten die veel aandacht gaven aan deze lijst, vaker hun studie afmaakten. Nooit gedacht zeker?

Ga veel lezen

Boeken kunnen je veel inspiratie geven en breiden je kennis uit. Het is een leuke manier om over onderwerpen te leren die je interessant vind. Lees niet over dingen die je al weet, maar zoek nieuwe onderwerpen op. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze 4 boeken voor powervrouwen-to-be.

Leef je leven hoe jij dat wilt

Het is verleidelijk om te voldoen aan andermans verwachtingen, maar hier ga je je echt niet gelukkiger van worden. Zoek de dingen op, die jou geluk brengen en trek je niks aan van wat anderen van je denken. Dit is jouw leven en niet dat van iemand anders. Je krijgt geen nieuwe kans om het over te doen.

Ga reizen

Wat is er leuker dan de wereld ontdekken? Je krijgt ook nog eens een brede kijk op de wereld en je leert veel over verschillende culturen. Hierdoor kom je jezelf tegen. Wie ben ik eigenlijk? Wat wil ik?  De andere omgeving kan jou een andere kijk op de toekomst geven. Lees ook eens het inspirerende verhaal van Esther, zij ging alleen de wereld over.

Durf fouten te maken

Het maken van fouten is niet leuk, maar je leert er veel van. Na je tiener jaren is dit de beste manier op volwassen te worden. Om te falen moet je dingen doen die je misschien niet durft.

Let op je gezondheid

Dit klinkt vanzelfsprekend, maar als je gezondheid in de weg zit, dan is het erg lastig om dit terug te toveren. Bewegen is super belangrijk en je kan niet vroeg genoeg beginnen. Op je veertigste heb je namelijk niet heel veel zin om al je geld uit te geven voor een fit lichaam, toch?

Voel je niet slecht over je verleden

Het is nou eenmaal heel makkelijk om ergens lang over in te zitten, maar erg zonde van je tijd. Focus op de toekomst en kijk niet terug naar het verleden. Iemand die in het verleden leeft, denkt al snel: ‘Ik had die baan moeten nemen’. ‘Ik had die studie af moeten maken’. Deze gedachtes zullen je niet verder helpen en alleen maar belemmeren in het dagelijks leven. Vermijden dus!

Dit is waarom we van dag tot dag zouden moeten leven en meer moeten genieten.