Soms hebben we gewoon zo’n enorme craving naar chocolade dat we aan niks anders meer kunnen denken. Op zo’n moment zit er dan ook maar één ding op: eraan toegeven. Of is er nog een andere oplossing? Deze vrucht schijnt namelijk te werken tegen chocolade cravings.

chocolade cravings
Bron: Pinterest

Wat moet je eten om chocolade cravings tegen te gaan?

Hoewel je op dit soort momenten hunkert naar zoetigheid schijnt het dat avocado je chocolade cravings stilt. Uhm, wat? En avocado zit bomvol vezels, die helpen tegen je craving naar suiker. En dan zitten er ook nog eens een hoop eiwitten en gezonde vetten in avocado’s. Hierdoor zul je een verzadigd gevoel krijgen en niet snakken naar chocola. Een suiker craving komt namelijk vaak van je lichaam die een tekort aan voedingsstoffen heeft. In dit geval kun je het beste fruit eten dat langzaam verteerd in combinatie met een bron van vet en proteïne. Je raadt het al: de avocado has it all!

Waarom heb je last van cravings?

Een andere reden waarom je snakt naar suiker kan te maken hebben met je bloedsuiker – of in dit geval: wanneer je bloedsuikerspiegel te veel schommelt. Als je een paar uur niks eet, kan je bloedsuikerspiegel dalen. Hierdoor zul je je hongerig voelen, en geeft je lichaam eigenlijk het seintje dat je eten nodig hebt. Wanneer je eet stijgt je bloedsuikerspiegel weer, en zo houdt je lichaam die op peil. Wat kun je dus het beste doen om je bloedsuikerspiegel zo steady mogelijk te houden? Zorg dat je regelmatig wat eet en dus niet hangry wordt. Dan zal je namelijk sneller naar die reep chocolade (of brownie) grijpen.

Avocado’s en de bloedsuikerspiegel

Uit dit onderzoek blijkt dat avocados voorkomen dat je bloedsuikerspiegel te veel pieken en dalen heeft. Ook zorgen de vezels in de vrucht ervoor dat je spijsvertering trager wordt – en dus je bloedsuikerspiegel gelijk blijft.

Lees ook: Kun je wel echt puistjes krijgen van chocolade?