Vaak horen we dat chocolade de boosdoener is bij puistjes. Maar moeten we nu echt die reep links laten liggen als we een flawless skin willen? Wij zochten het voor je uit; kan je puistjes krijgen van chocolade?

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

Kun je puistjes krijgen van chocolade?

Niks is vervelender dat een enorme pukkel op je kin. We geven vaak de schuld aan die ene reep chocolade die we naar binnen hebben gewerkt, maar is dit wel echt de oorzaak?

Fabel of feit?

Uit verschillende onderzoeken bleek dat puitjes en chocolade niks met elkaar te maken hebben. Dit werd zelfs bevestigd door dermatologen. In de onderzoeken at de helft van de personen chocolade en de andere helft niet. Uiteindelijk waren er geen grote verschillen tussen de twee groepen.

Een paar jaar later…

Heel fijn nieuws natuurlijk, tot er een paar jaar later een nieuw onderzoek gedaan werd. Dit onderzoek wijst uit dat er weldegelijk een verband is tussen het eten van chocolade en puistjes. Hoe precies? Dat was verschillend. Eén ding was wel duidelijk: cacao was niet de boosdoener.

Grote kans dat de puistjes komen door andere stoffen die in een chocoladereep zitten. Bijvoorbeeld de hoeveelheid suiker of zuivel. Uit een onderzoek uit Amerika blijkt namelijk dat melkproducten in verband staan met acne. Uit experimenten bleek dat lactose in relatie staat met acne. Toch hebben we nog meer bewijs nodig om dit te kunnen concluderen.

Waarom krijg je puistjes van chocolade?

Helaas kunnen we op deze vraag nog niet met zekerheid antwoorden. Tot er meer bewijs is kan je af en toe nog prima genieten van je favo chocoladereep. Onze tip: ga voor zo puur mogelijk. Pure chocolade bevat namelijk minder suiker, geen lactose en is ook nog eens hartstikke gezond.

Lees ook: De verassende gezondheidsvoordelen van warme chocolademelk