Wie dacht dat koekjes en alcohol niet goed samengaan, heeft het mooi mis. Naast de heerlijke Oreo pancakes, cheesecake en ijskoffie kunnen we nu een nieuw recept aan ons Oreo-kookboek toevoegen: de Oreo cocktail! Dit goddelijke drankje is het perfecte dessert voor een gezellig vriendinnenavondje. Benieuwd hoe je hem maakt? Keep reading!

Oreo White Russian

@Thefoodinmybeard.com
@Thefoodinmybeard.com

De cocktailkenners onder ons zullen vast wel eens een traditionele White Russian gedronken hebben. Dit sterke drankje bestaat uit koffielikeur, wodka en melk en wordt vaak als dessert na een maaltijd gedronken. Mensen die niet kunnen kiezen tussen een klassieke White Russian en een heerlijk chocoladetoetje kunnen hun keuzestress loslaten: de Oreo White Russian is namelijk een perfecte combinatie van de twee!

Wat heb je nodig?

  • honing
  • een pak Oreo koekjes
  • 45 milliliter wodka
  • 45 milliliter koffielikeur
  • 90 milliliter melk
  • ijsblokjes

Begin met het vermalen van de Oreo koekjes in een blender. Het is belangrijk dat je een blender gebruikt in plaats van dat je de koekjes met de hand verkruimeld, omdat je geen kruimelig drankje wil. Gebruik daarna een tandenstoker om de rand van het glas te bedenken met honing. Dip het glas vervolgens in de Oreo kruimels tot de rand volledig bedekt is met kruimels. Vervolgens doe je de wodka, koffielikeur en Oreo kruimels in een shaker en schud je het door elkaar. Schenk dit in een glas en voeg tot slot de melk eraan toe. Klaar om geserveerd te worden!

Zin in nog meer lekkere drankjes? Check hier 5 heerlijke cocktailrecepten!