Appen met je nieuwe crush is eigenlijk hetzelfde als het spelen van een potje ping pong. Jij zegt iets, hij zegt iets, jij zegt iets, hij zegt iets, en uiteindelijk maak je plannen om vrijdag avond cocktails te gaan drinken en elkaar daarna te zoenen. Maar dit alles gebeurt natuurlijk niet wanneer het gesprek niet van de grond komt. Hier zijn onze tips om ervoor te zorgen dat je gesprek op WhatsApp niet doodloopt.

Dry texting

‘Droog’ appen is eigenlijk wanneer iemand korte en niet-interessante antwoorden geeft. Tegenwoordig wordt dit fenomeen ook wel dry texting genoemd. Een persoon kan bijvoorbeeld de hele tijd dezelfde vragen stellen, “Wat ben je aan het doen?” of saaie appjes sturen, “Hey, hoe gaat het?”

Reageer niet met één woord

Laten we voor altijd afscheid nemen van het reageren met één enkel woord. Dry texting is vaak een patroon van gesprekken waarin kortaf wordt geantwoord met een “Ok” of “Hey”. Dit zijn signalen waaraan je kunt herkennen dat een gesprek droog, of zelfs dood is.

clueless
Clueless de film

Hoe voorkom je een droog gesprek?

Als eerst is het belangrijk dat je erachter komt waarom het gesprek ‘droog’ is. Misschien is je crush geen grote apper of is hij simpelweg druk met zijn werk. Als je heel geïnteresseerd bent in deze persoon, is het een goed idee om te vragen waarom hij enkel korte appjes stuurt.

Zorg ervoor dat je achter zijn communicatiestijl komt. Vraag of hij misschien liever belt, of je spreekt via FaceTime. Dit is extra lastig als je de persoon nog niet zo goed kent. Je weet namelijk niet hoe je zijn berichtjes moet interpreteren.

Als het nog iets te vroeg is om hem mee uit te vragen, kun je ook je appstijl veranderen. Stel hem vragen die hem laten nadenken en waarop hij niet met een enkel woord kan reageren als, “Was was het leukste aan je dag vandaag?” of als hij iets specifieks heeft genoemd, vraag hiernaar. Als je het gevoel hebt dat alles van jouw kant komt, neem een stapje terug en zie of je crush het gesprek verder oppakt. Het gesprek moet immers van beide kanten komen, net als in een persoonlijk gesprek. Je crush zal dus net zo veel moeite in het gesprek moeten stoppen als jij.

Neem je eigen appstijl onder de loep. Als je je crush op dezelfde manier berichtjes stuurt als dat je dit bij je bff doet (lees: oversharing en alle details van je dag delen), is het misschien slim om een stapje terug te doen. Zorg ervoor dat je geen appjes van 300 woorden gaat sturen, random feitjes over onderwerpen waar hij niets mee heeft of gewoon té veel BS.

Wanneer geef je het gesprek op?

Ik weet niet wie dit moet horen, maar daten hoort leuk te zijn. Als je merkt dat je enorm veel stress hebt om een app gesprek, dan is het tijd om verder te kijken. Je zult dan merken dat het gesprek je meer frustreert dan dat het plezier oplevert. Als je nog twijfelt kan je proberen om te stoppen met het gesprek te beginnen, en kijken hoe lang het duurt voor hij een berichtje stuurt. Als hij snel reageert, dan is deze issue op te lossen met behulp van een beetje communicatie. Als het dagen of zelfs weken duurt, is het tijd om het af te kappen.

Zelfs als je crush geen apper is, en hij wel into you is, dan vindt hij wel een manier om tegen je te praten. Verspil je tijd echter nooit aan iemand die geen tijd en moeite in je investeerd.

Lees ook: 5 mogelijke oorzaken waarom hij niet op jouw berichten reageert