We kennen het allemaal wel, die eeuwige talking stage, eindelijk heb je die hottie aan de haak geslagen. Nu kun je hem/haar beter leren kennen, maar daarvoor moet je wel door die (soms) nare fase heen. Als je een berichtje hebt gestuurd, kijk je continu even of diegene online is. Je kunt je bijna niet meer concentreren op wat je aan het doen bent. Waarom krijg je nou maar geen reactie? Dit zijn 5 redenen waarom iemand langzaam reageert!

@fiftyshades
@fiftyshades

1. De ander speelt hard to get

Het kan zijn dat de ander je berichtje al lang heeft gelezen en misschien zelfs gewacht heeft tot jij iets zou sturen. Hij/zij reageert expres niet op jouw berichten, je bent gevallen voor een ervaren speler. We kennen allemaal wel het spelletje hard to get spelen, misschien doe je het zelf ook wel. Dit spelletje kan 2 betekenissen hebben. Het kan zijn dat deze persoon heel erg ervaren is en gewoon graag een spelletje speelt. Maar het kan ook zijn dat de ander niet ’té’ over wil komen, in dit geval is het een soort van zelfbescherming.  Als je iemand echt leuk vindt is het slim om hier juist niet aan mee te doen. Speel niet hard to get, maar laat juist zien dat je serieus bent en er echt voor wil gaan. Reageer terug op de momenten dat jij er zin in hebt en wacht niet te lang. Als iemand ook écht geïnteresseerd is in jou, dan zal hij/zij ook steeds sneller reageren.

2. De ander kan geen reactie bedenken

Heb jij ook wel eens een appje naar je vriendinnen gestuurd met de vraag ‘Wat moet ik hier op reageren?’ Je wil flirterig, maar niet ál te flirterig overkomen. Ook mannen hebben hier wel eens last van. Als het gesprek een beetje vastloopt bijvoorbeeld, misschien moeten ze even nadenken over wat ze nu weer gaan zeggen. Misschien is de ander wel bang om fouten te maken, dan is het makkelijker om even niet te reageren. Om te voorkomen dat het gesprek vastloopt, kun je altijd een vraag stellen. Dit is iets waar de ander altijd wel op kan reageren.

Dylan-Jamie-Friends-Benefits
@friendswithbenefits

3. Je hebt te maken met een langzame apper

Veel meiden zijn echte appers, heel de dag door hebben ze hun telefoon in hun handen om te kunnen reageren op vriendinnen of in groepsapps. Bij mannen ligt dit soms wat anders. Veel mannen vinden het typen van al die appjes veel te veel werk. Zelfs hun vrienden hebben hier soms last van. Mannen bellen hun vrienden liever op, dan dat ze een uitgebreid chatgesprek gaan voeren. Zelfs als diegene dus interesse in je heeft, kan het zijn dat je pas uren of dagen later een appje terugkrijgt. Ga niet de hele tijd op je telefoon zitten en kijken of de ander online is, je kunt je tijd een stuk beter aan andere dingen besteden. Als je echt contact wil met diegene, probeer dan eens te bellen, misschien is dit wel dé oplossing!

4. Druk, druk, druk

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de ander echt te druk is om te reageren. Soms is het natuurlijk een smoesje, maar niet altijd. Misschien heb je het zelf ook wel eens meegemaakt, door alle drukte heb je gewoon de mentale space niet om te reageren. Het kan zelfs zijn dat iemand wel online is, maar WhatsApp alleen gebruikt voor de essentiële werkzaken. Multitasken is op dat moment lastig, het ligt niet aan j0u. Als het smoesje vaker voorkomt, is het wel even goed om bij jezelf te bedenken of dit echt zo is.

@nostringsattached
@nostringsattached

5. Helaas, de ander heeft geen interesse

Als geen van de redenen hierboven écht waar blijkt te zijn en het zijn allemaal smoesjes, dan moeten we je teleurstellen. De ander heeft waarschijnlijk niet genoeg interesse in jou. Dit kan je merken aan langzame en korte reacties. De ander doet geen moeite om het gesprek gaande houden, waardoor het vaak vastloopt. Herken je deze signalen? Neem deze dan serieus en steek er geen moeite meer in. Dit doet misschien even pijn, maar brengt je veel meer dan iemand die maar voor een kwart voor jou gaat. Door het eerder af te kappen kun je je sneller openstellen naar iemand anders, die misschien wel de ware is.

Lees ook: Pay attention: dit zijn de crisismomenten in een relatie