Dat er veel rijkdom in Nederland is, valt goed te zien aan de huizenmarkt. Over het algemeen is het aantal miljoenenwoningen gestegen met maar liefst 40%, en dat is niet niks. Van dure auto’s tot de meeste frappante optrekjes, we zien het allemaal voorbij komen. Maar waar wonen ze eigenlijk? Hieronder vind je de duurste straten en buurten op Nederlandse bodem.

@pexels
@pexels

Plaatselijke stijging

Dat er sprake is van een forse stijging op de huizenmarkt, blijkt wel uit onderzoek van taxatie bedrijf Calcasa. Eind 2019 waren er 60.000 miljoenenwoningen in Nederland, een jaar later zijn dat er ruim 84.400. Opvallend genoeg steeg het aantal miljoenenwoningen voornamelijk buiten de Randstand. In Amsterdam en Rotterdam steeg het aantal woningen, dat meer dan een miljoen euro waard is, afgelopen jaar met 20 procent. In Tilburg en Eindhoven met 70% en in Zwolle met maar liefst 92%. De oorzaak van de stijging in miljoenen woningen zijn de flinke huizenprijzen. Inmiddels is bijna 2% van de koopwoningen in Nederland een miljoen waard.

bron: Calcasa
bron: Calcasa

Duurste straat van Nederland

Uit onderzoek van Calcasa is gebleken dat de duurste straat van Nederland zich in Wassenaar bevind. Het gaat hierbij om de Konijnenlaan. Voor een optrekje in deze straat betaal je gemiddeld 2,85 miljoen euro. Ook de Oranje Nassaulaan in Amsterdam is niet bepaald een achterstandswijk. Hier betaal je maar liefst 2,19 miljoen euro voor een riante woning.

bron: Calcasa
bron: Calcasa

Duurste Buurt van Nederland

De duurste buurt van Nederland, bevind zich in onze hoofdstad. De Diepenbrockbuurt is the place to be als je opzoek bent naar heerlijke miljoenen woning. Voor een optrekje in deze omgeving, betaal je gemiddeld 2,48 miljoen euro. Maar ook Bosch en Duin in de Utrechtse gemeente Zeist doet het goed. Voor een leuk stulpje, betaal je in deze buurt maar liefst 1,33 miljoen euro.

bron: Calcasa
bron: Calcasa

hoeveel m² krijg je daarvoor

Voor een miljoenen optrekje krijg je gemiddeld 180 m². Dat is ongeveer 6.220 euro per m², en dat is historisch hoog! Ten opzichte van 2019 is dat een stijging van maar liefst 4,3 %. Wel verschillen de vierkante meters die je krijgt voor zo’n million mansion per stad of dorp. In Den Haag krijg je voor één miljoen ongeveer 190 m², in Haarlem en Utrecht is dat ongeveer 165 vierkante meter en in Amsterdam krijg je maar 120 m². Om te janken gewoon! 

Lees ook: Binnen kijken in het nieuwe optrekje van Monica Geuze in Amsterdam