We willen fit zijn, maar niet uren in de sportschool hoeven staan. We willen gezond eten, als we dan maar niet een uur in de keuken hoeven te staan. We willen allemaal dingen, als het maar niet te veel moeite kost. En je wordt op je wenken bediend door FEM FEM, want deze effectieve work-outs kun je in minder dan een half uur uitvoeren.

work-outs-half-uur-femfem

Full body work-out – 15 min

15 minuutjes van je dag, dat moet wel lukken toch? En helemaal wanneer je in deze 15 minuten je gehele lichaam hebt getraind! 4 bewegingen, dat is alles wat je moet doen. Voer de oefeningen zonder pauze uit. Voer de work-out drie keer achter elkaar uit. Tussen de work-outs mag je wel even pauze nemen.

Billen

We beginnen met de klassieke squat. Zak door je knieën totdat je in ‘zithouding’ komt, terwijl je dumbbells in je handen houdt. Ga langzaam weer terug tot de startpositie. Herhaal dit 15 keer.

Borst

Ga op een bankje liggen, waarbij je benen in een hoek van 90 graden liggen. Houd de dumbbells in je handen en breng ze langzaam omhoog. Breng ze vervolgens langzaam weer naar beneden, tot borsthoogte. Herhaal dit 15 keer.

Touwtjespringen – 10 min

Jeugdsentiment en ook nog eens super goed voor je: touwtjespringen. Wanneer je het goed doet, kun je met een half uurtje touwtjespringen wel 750 calorieën verbranden! En het is een full body work-out, je gebruikt namelijk je buikspieren voor je stabiliteit, je beenspieren om te springen en je armspieren om het touw te draaien. Dus, schaf dat springtouw maar alvast aan.

Yoga – 15 tot 30 min

Yoga wordt je nieuwe favoriete work-out. We hebben rust in ons leven nodig. De hele dag werken we ons de naad uit, om ’s avonds gestrest thuis te komen, boodschappen te moeten doen, koken en ook nog ergens tussendoor moeten poetsen. En eigenlijk willen we ook nog naar de sportschool. Een stressfactor die erbij komt, want om daadwerkelijk in die sportschool te komen moet er vaak nog een hoge drempel getrotseerd worden. Daarom is het goed om de yoga klas naar je huis te halen met een yoga app. We houden van yoga, niet alleen omdat het voor ontspanning in ons hoofd zorgt, maar ook omdat het goed voor ons lichaam is. Ga bijvoorbeeld voor de Yoga Studio app of de Fitstar Yoga app.

Dankzij deze work-outs ben je minimale tijd kwijt en heb jij maximaal resultaat. Houd je niet van de sportschool? Voor deze work-outs heb je enkel je lichaamsgewicht nodig. Ga voor een mooi, nieuw sportsetje voor die extra motivatie.