De lente- en zomermaanden komen er weer aan en dat betekent maar 1 ding: zon! Aangezien het de komende maanden nog niet zeker is of we dit jaar weer op vakantie naar het buitenland kunnen, zullen we voorlopig zelf een beetje creatief moeten zijn. Nu hebben wij een hele leuke uitdaging voor jou, die bij velen hoog op het lijstje staat. Hier komt het volgende: jouw eigen verwarmde bubbelbad in huis halen? Dat kan zeker! Je kunt er makkelijk zelf eentje bouwen. Hoe dan? – Dat vertellen we je héél graag!

Eigen jacuzzi bouwen

Het aanschaffen van een gloednieuwe hot tub kost behoorlijk wat geld, maar heb je er wel eens bij stilgestaan dat je ook je eigen pareltje kunt bouwen? Met wat vakmanschap, de juiste energie, voldoende tijd en een flinke dosis creativiteit kom je al een héél eind. Bedenk wel dat je hier een volle dag aan moet besteden, want dit badje staat niet binnen 5 seconden. Ach ja, we hebben toch niets beters te doen in deze tijden. So, challenge accepted!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Hotel Elun (@hotel_elun)

Voorbereiding

Als je je eigen hot tub wilt bouwen is een goede planning en voorbereiding van essentieel belang om later niet op problemen te stuiten. Het eerste wat je moet doen is een locatie kiezen waarbij je je afvraagt: is er voldoende ruimte? Is de vloer waterpas? Is er een stroomaansluiting in de buurt? Kun je een goede verlichting plaatsen? Zo kun je ervoor kiezen om buitenlampen op zonne-energie te installeren. Denk hierbij aan wandlampen, staande lampen, schijnwerpers of decoratieve lampen. Ook kun je voor een ouderwetse led bouwlamp gaan. Beiden opties geven je in ieder geval genoeg licht om ’s avonds te genieten van een relaxt bubbelbadje, zonder dat je in het donker zit.

Kies je locatie en type verlichting dus verstandig, want als je hot tub eenmaal staat kan je het niet zo gemakkelijk meer verplaatsen. Afijn, door naar het ontwerpen en designen van jouw éigen hot tub! Wat je allemaal precies nodig hebt, wordt in onderstaande video uitgebreid besproken en geshowd. Dit stappenplan is voor iedereen easy peasy lemon squeezy. Kijk je mee?

Extra punten

Kortom, één middag de handen uit de mouwen en je leven scoort een paar extra punten met je persoonlijke hot tub in de achtertuin. Zo zit jij op zwoele zomeravonden of zelfs koude winterdagen in een heerlijk buitenbad, verwarmd door je zelf gestookte vuurtje. Eerlijk, dat is toch helemaal wat je wilt in het leven? Kopen is natuurlijk gemakkelijker, maar het is velen malen duurder. En laten we eerlijk zijn, een zelf gebouwde hot tub geeft toch wel een extra kick ten opzichte van eentje die rechtstreeks uit de fabriek is komen rollen.

Plus, laten we niet vergeten dat dit ook heel fijn date-materiaal is. Met zijn tweetjes een avondje bubbelen in je hot tub met een wijntje erbij? Check! Een groot scherm ophangen om bijvoorbeeld deze 4 topseries op Netflix te bekijken? Check! Zeker weten dat jij dikke punten scoort!

Lees ook: Slapen en wijndrinken in een wijnvat? Het perfecte tripje voor wijnlovers!