Relaties lijken soms nog ingewikkelder te zijn dan een mummie. Zelfs voor jullie ‘exclusief zijn’, zullen er al heel wat stadia gepasseerd zijn en soms is het lastig om erachter te komen of jullie nu wel of niet exclusief zijn. Dit komt ook doordat je vaak niet eens weet wat de term betekent – en dit ook weer per persoon verschillend kan zijn. We bespreken hier alle ins & outs! 

relatie daten exclusief zijn

Wat betekent exclusief zijn

Exclusief zijn, houdt in dat je enkel elkaar, en dus geen andere personen, date. De interpretatie hiervan verschilt weer per persoon. Bespreek dit dus vooral met je partner! Ook is dit het moment dat er commitment bij om de hoek komt kijken: je intenties zijn puur, je vertrouwt elkaar en je ziet je samen met deze persoon op de lange termijn. Ben je klaar voor een exclusieve relatie? Aan deze signalen kan je het herkennen.

1. Je doet alsof het al zo is

Of je er nu een label op plakt of niet, dit maakt eigenlijk geen moer uit. Je date nu geen andere personen en hebt ook de behoefte niet – én hebt dit al met je partner gecommuniceerd.

2. Je wilt niemand anders

Je weet zeker dat je klaar bent voor commitment en je ziet jezelf en je partner samen voor de lange termijn. Je partner moet géén plan B zijn tot er iets beters voorbij komt.

3. Je relatie is gezond

Zijn jullie al een paar maanden samen en behandelen jullie elkaar met respect? En nog belangrijker: zijn jullie gelukkig samen? Dan is dat een heel goed teken! Na een tijdje zal de verliefdheid ook wat minder hevig worden waardoor je ook de minder leuke kanten aan je partner zal gaan zien (yup, die hebben we allemaal). Als je dan nog net zo dol op hem bent, ben je helemaal ready!

4. Je wordt blij bij de gedachte van een relatie

Je denkt de hele dag aan deze persoon en hóé leuk het zal zijn om de toekomst samen te beleven. Wees kritisch: zie je jezelf met deze persoon over 2 maanden? 6 maanden? 3 jaar? Als dit je nog steeds blij maakt kan het een teken zijn van commitment.

5. Je wilt hem niet verliezen

Alleen de gedachte aan hem verliezen breekt je al! Hoe ga je ooit met dat gebroken hart dealen? En kom je ooit nog iemand als hij tegen? Geen zorgen, met deze tips ben je zo over je gebroken hart heen.

6. Je vrienden vinden hem leuk

Niemand (!) kent je beter dan je beste vrienden. En als je vrienden hem leuk vinden is dus een dus een goed teken! En het feit dat hij de moeite doet om ze te ontmoeten is een huge deal. 

7. Zijn vrienden vinden jou leuk

Yup, het werkt ook the other way around. Als hij wilt dat je zijn vrienden ontmoet, dan heeft hij zeker gevoelens voor jou. Iemand die het ‘casual’ wil houden zal je namelijk niet snel uitnodigen bij zijn vrienden. Zijn vrienden ontmoeten, en het horen bij de groep, laat zien dat hij je vertrouwt.

8. Je bent tevreden op elk gebied

Binnen en buiten de slaapkamer!

9. Je praat over de toekomst

En ziet deze toekomst samen! Hebben jullie het al over de zomervakantie van volgend jaar? Dit laat zeker zien dat jullie potentie hebben voor een lange termijn relatie.

10. Je voelt je op je gemak bij hem

Dit betekent niet dat je naar het toilet moet gaan met de deur open terwijl hij toekijkt – het gaat erom dat je je comfortabel voelt wanneer je bij hem bent. Je zult je namelijk relaxed genoeg moeten voelen om open communicatie aan te gaan.

Schermafbeelding 2021-08-20 om 15.40.53
@Pinterest

Lees ook: Dit is waarom de derde date zo belangrijk is