Flirten, of we het nu toegeven of niet, we houden er allemaal van. Vooral wanneer deze heerlijke conversatie van beide kanten komt. Nu we allemaal maanden in ons huis hebben gezeten, zijn we dus extra toe aan contact met mensen. Nieuwe mensen leren kennen – en dan voornamelijk knappe mannen – zorgt voor wat adrenaline in ons lijf en geeft ons het gevoel dat we het toch nog een beetje in huis hebben ;).

@theholiday
@theholiday

Fysiek contact is niet meer mogelijk en we trotseren het openbaar vervoer met mondkapjes, een lach is dus ook al moeilijk. Toch zijn er kleine dingen die jij kunt doen om te laten zien dat je geïnteresseerd bent in iemand, gewoon op anderhalve meter afstand.

Maak op een slimme manier oogcontact

Oogcontact is misschien wel het allerbelangrijkste deel van flirten. Wanneer iemand zijn blik op jou laat vallen en dit een paar seconden vasthoudt, krijg jij al gelijk het gevoel dat deze persoon jou ziet zitten. Dit kan jij dus ook zelf doen. Wanneer je die knappe man in de tram tegenover je ziet zitten is het belangrijk om hem aan te kijken. Let er daarbij wel op dat je dit niet te lang vasthoudt, drie seconden is genoeg. Doe dit een paar keer en kijk weg wanneer hij jou heeft aangekeken. Nu weet je dat je zijn aandacht te pakken hebt. Gelukkig kan dit allemaal terwijl jij jouw mondkapje ophebt.

Lichaamstaal

Jouw lichaamstaal vertelt ontzettend veel over hoe jij over iemand denkt. Wanneer je zo vrouwelijk mogelijk wilt overkomen is het daarom slim om bijvoorbeeld jouw haar uit je gezicht te gooien. Deze extreem kleine gebaren geven hem toch interesse, hoe raar het ook klinkt. Zorg dat je armen niet over elkaar liggen en je een open houding hebt. Zo zal je er niet gesloten uitzien, maar juist open voor conversatie. Speel ook eens met jouw sieraden, dit geeft een nonchalante look. Zorg er wel voor dat al dit op een natuurlijke manier gebeurt, het moet er natuurlijk niet ingestudeerd uitzien!

Zet zelf de eerste stap

We zijn anno 2020 nog steeds gewend dat een man naar ons toe komt. Tijd dat daar verandering in komt. Verzamel zelf eens alle moed die jij hebt en ga een praatje met hem aan, hoe eng dit ook is. Je zult zien dat het eens stuk makkelijker gaat dan je denkt. Houd daarbij natuurlijk wel de gepaste afstand. Bedenk van te voren waarmee jij het gesprek wilt starten, vraag bijvoorbeeld eens de weg en ga subtiel over tot een gesprekje of ga gelijk all in en vraag of hij een vriendin heeft, zo niet; vraag om zijn nummer! Mannen krijgen over het algemeen minder vaak complimentjes dan vrouwen en zij zijn dus al sneller onder de indruk.

Wees zelfverzekerd

Niets is zo aantrekkelijk als een zelfverzekerd persoon. Natuurlijk moet dit niet overgaan in egoïsme maar wat zelfvertrouwen kan nooit kwaad. Laat dit dus blijken wanneer je de aandacht probeert te trekken. Wees niet te vrolijk, probeer niet constant te glimlachen maar laat zien dat je ook heerlijk assertief kunt zijn.

Houd het kort

Wanneer jij een knappe man ziet die onderweg is naar zijn werk, thuis of waar dan ook, dan weet je zeker dat hij door wilt lopen. Wees dominant en verbreek even zijn haast terwijl jij jouw eerste stap zet. Daarbij is het belangrijk dat je kort maar krachtig bent, houd hem niet te lang van zijn haastige spoed en wees direct. Zo laat je een indruk achter en zorg je dat hij verder kan lopen met een lach op zijn gezicht.

Dit is waarom het belangrijk is om te blijven flirten in je leven.