Hoewel de kerstvoorbereidingen in volle gang zijn, denken we stiekem ook al een beetje aan die week na kerst. Het houdt namelijk niet op met al die feestdagen en ook oud en nieuw zit er aan te komen. Het ziet er naar uit dat we weer niet al te uitgebreid het nieuwe jaar in kunnen knallen dus dan moeten we het maar op een andere manier aanpakken. En dan wel op een hele goede manier: met de Flügel oliebol.

Oliebollen combinaties

We gaan dit jaar los met alle oliebollen combinaties. Je kunt het je zo gek niet bedenken of het wordt gemaakt door onze eigen oliebollenmakers. Eerder zagen we de Martini pornstarbollen en tompoucebollen al voorbij komen. Nu wordt de Flügel oliebol aan dit, toch wel heel lekkere, rijtje toegevoegd. En vinden we dat erg? Nee, helemaal niet natuurlijk. Je kunt Flügel niet vaak genoeg combineren met allerlei andere lekkere snacks.

Het recept van de Flügel oliebol

Flügel is dus het meest belangrijke ingrediënt. Verder zul je aan de slag moeten gaan om die oliebollen zelf te maken. Gezien de situatie waar we in zitten, gaan we er vanuit dat iedereen tijd heeft om de keuken in te duiken. Mocht je toch niet zo’n held zijn met oliebollen bakken óf er gewoon geen tijd of zin in hebben, kun je ze natuurlijk altijd nog bij de kraam om de hoek halen. De rest zul je wel zelf moeten maken.

Je hebt de volgende ingrediënten nodig voor de Flügel vulling:

  • 1 zakje Dr. Oetker banketbakkersroom
  • 100 ml Flügel
  • 100 ml water
  • 200 ml slagroom
  • Roze kleurstof (optioneel)

Het is simpeler dan je denkt. Je zorgt dat je oliebollen klaar hebt liggen. Zelf gebakken of zelf gehaald. Vervolgens ga je aan de slag met de banketbakkersroom. Je maakt de banketbakkersroom zoals deze volgens het zakje van Dr. Oetker gemaakt moet worden. Je mixt daarbij ook de Flügel mee. Wil je dat het mega opvalt met een lekker fel roze kleurtje, kun je nog een paar druppels roze kleurstof toevoegen. Doe de room in een spuitzak. Snij vervolgens je oliebollen open en spuit de room erin. Daarna kun je aanvallen!

Lees ook: Hemels: deze oliebollen zijn gevuld met Tony’s Chocolonely karamel zeezout