champagne

Een must-have voor oud en nieuw: koude bubbels in een handomdraai!

Food & Drinks28 dec 2024, 18:00 doorNienke van Gessel

Aankomende dinsdag, klokslag twaalf uur is het zover... dan is het jaar 2025 eindelijk aangebroken. Een toost op gezondheid, liefde en geluk kunnen net zoals de ijskoude champagne niet ontbreken. Maar wat doe je als je helemaal bent vergeten de champagne op tijd koud te zetten?

Knallend het nieuwe jaar in

Oud en nieuw: hét moment waarop we samen het nieuwe jaar inluiden. Maar wat te doen als je door alle kerst en glitteroutfits, bent vergeten de champagne koud te zetten? Geen zorgen! Met simpele huis-, tuin- en keukenmiddelen maak je je bubbels binnen no-time feestklaar. Natuurlijk zetten we deze tips voor je op een rij.

Zo eenvoudig?

Huis-, tuin- en keukenrol! Ja, je leest het goed. Ook thuis is de vriezer je beste vriend voor een warme fles wijn of champagne. Tip: wikkel een natte theedoek of keukenpapier om de fles en leg hem in de vriezer. Na tien minuten is je drankje heerlijk koud en klaar om te schenken.

Een chemisch proces

Heb je toevallig een wijnkoeler tot beschikking? Vul hem met koud water en ijsblokjes, en voeg twee lepels zout toe - ja, echt. Het ijs smelt sneller, waardoor je fles champagne ook sneller koud is. Hoe dat precies werkt? Geen zorgen want dat laten we even zitten. Probeer het maar, want het werkt echt!

Groente, maar niet om te eten

In de supermarkt vind je vaak gekoelde frisdrank en bier, maar geen gekoelde wijn of bubbels. Oplossing? Leg een fles tussen de zakken doperwten, maak een rondje door de winkel voor wat tijdschriften of andere hapjes. Na een kwartier zal de fles lekker koud in de koeling liggen. Hopelijk heeft niemand anders je verrassing gevonden!

Een feestelijke touch

IJsblokjes in je glas kunnen je drankje wel koud maken, maar ze smelten snel en verdunnen je bubbels. Dit is natuurlijk niet wat je wil. Een slimme oplossing hiervoor, is het gebruik van bevroren druiven. Leg ze van tevoren in de vriezer en gebruik ze als ‘ijsblokjes’ in je wijn of champagne. Zo blijft je drankje lekker koel, maar zonder dat de smaak wordt aangetast. Plus, het past perfect bij de feestelijke sfeer!