Het is
zomer en dat betekent ijsjes eten! Deze nice cream is de gezonde variant van een ijsje, geen toegevoegde suikers, helemaal vegan en zonder gluten. Naast dat deze nice cream super
gezond is voor je, is hij ook geweldig lekker en makkelijk te maken. De combinatie van banaan,
koffie en
chocolade maakt het tot een echte traktatie. Je zou dit ijsje zelfs als ontbijt kunnen eten. Zomaar een idee...
Even vooraf
Voordat je begint met dit makkelijke recept geven we nog een paar tips. Zorg dat je bananen rijp, maar niet overrijp zijn. Je wilt wel dat ze zoet zijn, maar niet zo rijp dat ze het ijsje niet meer romig maken. Als je geen dadels hebt, kun je ook agave siroop gebruiken. Laat de nice cream 10 minuten buiten de vriezer staan voordat je hem serveert. Zo kan hij wat zachter worden voordat je je lepel erop breekt.
Ingrediënten
- 4 rijpe bananen
- 4 dadels of 2 eetlepels agave siroop
- 125 milliliter ongezoete amandelmelk
- 3 eetlepels amandelboter
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 2 eetlepels instant koffie poeder
- Mespuntje zeezout
Instructies
Doe alle ingrediënten in een blender en blend totdat het een gladde mix is. Giet alles in een bakje dat in de vriezer kan en laat het minstens 4 uur tot maximaal een hele nacht in de vriezer staan. Haal de nice cream 10 minuten voordat je hem wilt serveren uit de vriezer. Maak mooie bolletjes met een ijsschepje en smikkelen maar!
Lees ook: