veggie mckroket 2

McDonald's verkoopt ein-de-lijk weer een vegetarische McKroket

Food & Drinks05 sep 2023, 14:28 doorRoos Hooijer
Ben je hartstikke vegetarisch, maar mis je nog altijd de McKroket van McDonald's ? Dan is er goed nieuws. De fastfoodketen verkoopt tijdelijk alleen de vegetarische variant van deze snack én lanceert nog meer meatless opties.
veggie mckroket 2
Bron: McDonald's

Meatless opties

Voor de vegetariërs onder ons is er héél goed nieuws. McDonald's heeft namelijk een flink aantal nieuwe vega opties in haar assortiment. Niet zonder reden, want met de ingang van de vier vleesloze opties wil McDonald's de bezoekers stimuleren om minder vlees te eten.
Er zijn vier nieuwkomers op het menu: de McPlant Steakhouse, Veggie Nuggets, Meatless McKroket (gemaakt van jackfruit) en de Veggie Chicken Honey Mustard Salad.

Meatless McKroket

Eerder maakten we al kennis met de Veggie McKroket , die helaas na een lange tijd weer verdween (wij huilen nog steeds vanbinnen). Gelukkig is er goed nieuws: er is nu wél weer een vegetarische variant van deze snack beschikbaar. De Meatless McKroket maakt namelijk zijn intrede op het McDonald's-menu.
Om ervoor te zorgen dat bezoekers van McDonald's nóg sneller voor een vegetarische optie kiezen, is de McKroket de aankomende maand alleen maar in de vleesloze variant beschikbaar. Helaas is dit een tijdelijke actie, net als de komst van de McPlant Steakhouse, allebei de snacks zullen op den duur weer van de kaart verdwijnen.

Hoe smaakt een jackfruit McKroket?

Mocht je denken: waar smaakt een McKroket van jackfruit in hemelsnaam naar? Nou, blijkbaar net zo lekker als een McKroket mét vlees. In een video op het Instagram-account van McDonald's zien we namelijk dat verschillende mensen het verschil tussen een vega en 'normale' variant helemaal niet proeven.
"Als de McKroket fans het zeggen moet het wel waar zijn", schrijft McDonald's bij deze post. Wij trekken meteen een sprintje, want we doen niet liever dan hier ook een oordeel over vellen.