olijfolie in je koffie 2

Om deze reden is een scheutje olijfolie in je koffie ineens zo populair

Food & Drinks15 jul 2023, 11:45 doorRomy Nouwen
Heb jij er wel eens van gehoord? In plaats van een scheutje melk of een schepje suiker, kies je voor een scheutje olijfolie in je koffie. Deze nieuwste trend op het gebied van koffie lijkt steeds populairder te worden. Wij vertellen je waarom mensen ineens kiezen voor een scheutje olijfolie in je koffie.
olijfolie in je koffie 2
Bron: Starbucks

Koffies mixen en matchen

Tegenwoordig vliegen de verschillende koffies je om de oren. Het blijft namelijk al lang niet meer bij de simpele koffie met melk en suiker! Of je er nou een cocktail van maakt óf dat je er een extra siroopje met smaak aan toevoegt: het is tegenwoordig niet zo gek meer. Wij klagen hier overigens helemaal niet over, want tot nu toe vinden we de extra toevoegingen eigenlijk een groot succes. Onze favoriet? De herfstige pumpkin spice natuurlijk! Alleen al daarom kunnen wij niet wachten tot het weer herfst is – al kun je 'm met een omweg de rest van het jaar ook gewoon bestellen.

Olijfolie in je koffie

Welke we nog niet eerder hebben gehoord, is de olijfolie in je koffie. Maar goed, de Italianen weten er wel raad mee. Zij lijken deze nieuwe koffietrend te zijn gestart, waardoor het inmiddels wereldwijd steeds populairder wordt. Maarre, waarom precies? Het klinkt namelijk niet als een hele goede combinatie.
Vlieg jij deze zomer naar Italië? Dan zou je daar een bezoekje kunnen brengen aan Starbucks, want zij pakten deze trend op en verkopen inmiddels op steeds meer plekken koffie met een scheutje olijfolie. Deze koffie heeft zelfs al een naam en wordt oleato genoemd. Natuurlijk zijn de cappuccino's op een Italiaanse terrasje het lekkerst, maar deze moet je minstens één keer geprobeerd hebben

Waarom olijfolie?

De Italianen doen om twee redenen olijfolie in hun koffie. Ten eerste voegt het dus écht iets toe aan de smaak – en dat is misschien wel de belangrijkste reden. Olijfolie in je koffie zorgt voor een fluweelachtige botersmaak in je koffie en dat smaakt dus eigenlijk best wel heel erg lekker. Daarnaast is olijfolie dus ook nog eens gezond voor je. Zo zou het ontstekingsremmend werken, bevat het veel goede vetten en doet het veel goeds voor je hart. Win-win dus!