Dit weekend vieren we eindelijk Pasen! Tijd om de tafel weer te vullen met een uitgebreid paasontbijt én om die
chocolade paaseitjes eindelijk zonder schaamte te eten. Nu mag het. Maar, wist je dat je ze heel goed kunt combineren met
wijn? Wij vertellen je wat de beste combinaties zijn.
Chocolade paaseitjes
Met Pasen kunnen we er niet omheen: chocolade paaseitjes. Ze liggen al weken van tevoren in de schappen en ze zijn ontzettend lekker (maar ook
duur). Tijdens ieder supermarktbezoekje staren ze je aan en kost het moeite om ze te laten liggen. Maar, volgende week is het eindelijk Pasen. Dat betekent dus dat je ze niet meer hoeft te laten liggen vanaf nu. Je kunt ze gewoon kopen en natuurlijk verstoppen, want dat hoort erbij. En na het verstoppen is het dan toch echt tijd om ze lekker op te eten.
Wijn en chocolade zijn een match
Maar opeten doen we dit jaar niet zonder een wijntje erbij. Misschien een beetje gek tijdens het paasontbijt, maar chocolade paaseitjes kun je nu eenmaal heel goed combineren met wijn. En dat laten wij ons dan geen twee keer vertellen natuurlijk. Sowieso is wijn en chocolade eigenlijk altijd wel een goed idee. Ze zijn een perfecte match, omdat ze allebei rijk aan smaak zijn. Ze kunnen elkaars smaken versterken of juist in balans brengen.
Zó combineer je de wijn en chocolade paaseitjes goed
Wijn én chocolade hebben beide een diepe, intense smaak. Als je die op de juiste manier met elkaar combineert, is dat een groot feestje in je mond. Dat zorgt er namelijk voor dat de smaken nóg beter naar voren komen – van de chocola én van de wijn. Je proeft dus van beide het beste van het beste.
Je kunt ervoor kiezen om overeenkomstige smaken te combineren. Als je twee intense producten kiest, zorgt dat ervoor dat beide smaken gelijkwaardig woorden. Er is er niet eentje die overheerst. Maar, dat is niet alles. Soms werkt het ook juist goed om met contrasten te werken. Denk aan zoet en bitter, of zuur en romig. Die combinaties kunnen de smaken ook beter maken.
Het verschilt dus wel per eitje met welke wijn je het beste kunt combineren. En er zitten natuurlijk ook weer verschillen in de wijnen die er het beste bij passen. Er zijn nu eenmaal zó veel verschillende soorten dat je niet alles over één kam kunt scheren. Enne, er is veel meer paassnoep dan alleen chocolade-eitjes natuurlijk. Ook grote paashazen óf andere lekkere koekjes en snoepjes.
Bekijk hieronder wat de beste combinaties zijn: