wijn chips combineren

Belangrijke info: deze wijnen en chipssmaken kun je het beste met elkaar combineren

Food & Drinks02 sep 2023, 17:45 doorRomy Nouwen
Heb jij een avondje wijnen op de planning staan met jouw besties ? Daar horen natuurlijk snackjes bij! Voordat jij naar het chipsschap loopt en de random smaken in je winkelmandje gooit, moet je eerst even verder lezen. Sommige wijnen en chipssmaken zijn namelijk de beste combinaties. Wij zetten ze op een rijtje voor je.
wijn chips combineren

Deze wijnen en chipssmaken zijn de beste combinatie

Wanneer je een wijntje opentrekt, trek je vaak ook meteen een zakje chips open. Toch denken we er vaak niet over na wat voor smaak dat moet zijn. Als het maar lekker is, toch? Natuurlijk is dat ook belangrijk, maar dat is niet het enige. Je kunt namelijk je chipssmaak beter aanpassen aan de wijn die je drinkt, zodat de smaken goed matchen.

Champagne

Heb jij wat te vieren en trek je een flesje champagne open vanavond? Dan is de keuze voor chips niet zo'n moeilijke! Bij champagne kun je namelijk het best gaan voor de naturel-varianten.

Chenin Blanc

Als je vaak gaat voor een Chenin Blanc, kun je daarbij het beste kiezen voor een chips met zure room en ui. Dat betekent wel een beetje stinken, maar reken maar dat dit een perfecte combo is.

Assyrtiko

Bij een Assyrtiko kies je vaak voor een wat meer bittere smaak, maar wel met zout. Salt en Vinegar is dan waar jij naar moet zoeken in de supermarktschappen!

Spätlese Riesling

Wanneer je gaat voor Spätlese Riesling, kun je het beste gaan voor de chips met kaassmaken. Hoewel blauwe kaas de beste keuze is, kunnen alle andere kaassmaken ook gewoon.

Rose

Sla je de witte wijnen over en ga je voor een zomers roseetje? Dan moet je het meer zoeken in de hoek van seafood . Denk bijvoorbeeld aan shrimp óf gewoon aan een ander type seafood.

Grenache

Als je toch liever voor rood gaat, pak dan een Grenache. Hierbij matchen barbecuesmaken het beste, denk bijvoorbeeld aan Barbecue Ham.