Sommige plekken op aarde zijn zo mooi, de echte ervaring kun je niet op een foto vastleggen. Toch smelten we ook al bij het zien van deze foto’s, die ervoor zorgen dat we hierheen willen om dit bijzondere gevoel te kunnen ervaren.

Bora Bora

Wie houdt van heerlijke temperaturen, een azuurblauwe zee, hagelwitte stranden en prachtige sunsets houdt van Bora Bora. Vrijwel iedereen kent het eiland door het prachtige resort van Four Seasons,  ook wel uitgeroepen tot het meest bijzondere hotel op de wereld op het mooiste eiland van de wereld. Wat houd je eigenlijk nog tegen?

Bora bora

Foto: Fourseasons

Lake Moraine

Wanneer een plek zo mooi is dat het op duizenden ansichtkaarten en zelfs op Canadese 20 dollar-biljetten staat moet het wel heel mooi zijn. Het meer is prachtig, de bergen die eromheen liggen hebben prachtig besneeuwde toppen en het water is omringd door prachtige bomen. Je kunt hier kamperen, hiken, kanoën en natuurlijk de mooiste foto’s ooit maken.

john-lee-351482

Foto: John Lee via Unsplash

Cartagena

Wil jij jouw Instagram wat kleur geven? Ga dan naar Cartagena in Colombia, een erg kleurrijke stad. Alle gebouwen en huizen hebben een andere kleur en ook de mensen dragen alle kleuren van de regenboog, een en al vrolijkheid. Daarnaast zijn er nog veel meer dingen waarom je naar Colombia wilt: het uitgaansleven is top, er zijn leuke knusse pleintjes en het water is helderblauw.

Foto: DC_Colombia via Istock

Bamboo Forest

Wil je een echte unieke ervaring? Bezoek dan het bamboe bos in Japan. Het is hier zo mooi dat je bijna denkt dat mensen dit hebben gemaakt, alles staat super recht en strak naast elkaar. Toch is dit een natuurverschijnsel, een verschijnsel die jij heel mooi kunt vastleggen.

Bamboo Bos

Foto: Walter Mario Stein via Unsplash

Iguaza Falls

Het allergrootste waterval systeem in de wereld ligt op de grens van Argentinië, Paraguay en Brazilië. Naast de allergrootste met maar liefst 270 (kleine) watervallen is het ook het mooiste dat je ooit hebt gezien. Iguazu Falls ligt midden in een regenwoud, dat zeker ook een bezoekje en een fotootje waard is. Bovendien kun je een boot huren en genieten van de volledige ‘waterval-ervaring’.

iStock-496540104

Foto via iStock

Gili Trawangan

Dit plaatje heb je vast al een aantal keren voorbij zien komen op Instagram. Gili Trawangan in Bali is een van de prachtige Gili eilanden en helaas ook al redelijk toeristisch geworden de laatste jaren. En dan met name de schommel die je midden in de helderblauwe zee vindt. We moeten toegeven, het is ook een prachtig plaatje en wanneer je hier bent zou het zonde zijn als je hier geen foto van maakt. Het mooiste moment om een foto te maken is met de zonsondergang.

sunset on gili air

Foto via iStock

Vatnajökull

In het oosten van IJsland ligt de grootste gletsjer van het land, eentje die je helemaal kunt verkennen door middel van een hike. Het is de grootste en misschien ook wel de mooiste. Hier kijk je je ogen uit en de foto hieronder lijkt wel nep. Op deze locatie wordt dat Instamomentje zeker een succes.

IJsland

Foto: Keri Melich via Unsplash

Salt Flats

Als je de naam hoort kun je misschien al een kleine inbeelding maken van dit fenomeen. Zout is natuurlijk wit en witter dan deze magische plek gaat het niet meer worden. Iedere foto die hier wordt genomen is prachtig, maar voor de beste foto’s en de mooiste ervaring moet je de Salt Flats in het regenseizoen bezoeken.

salt

Foto: Loïc Mermilliod via Unsplash

Lees ook:

Bucketlist materiaal: volledige roze plekken over de hele wereld.