Wanneer jij op sociale media scrolt zie je prachtige plaatjes voorbij komen. Foto’s van mensen die de meest bijzondere reizen maken, een aantal selfies en natuurlijk de foto’s van (verliefde) stelletjes.

Leuk al die foto’s en die perfecte plaatjes, maar is het werkelijk wel zo perfect als dat ze lijken? Zijn ze dan daadwerkelijk zo verliefd dat ze iedere dag een foto moeten plaatsen waar ze samen op staan? Een foto op vakantie, een tijdens een etentje en een die een beetje té klef is. Is hun relatie dan zoveel beter dan die van ons of is het relatie-leven dan zoveel beter dan het single-leven?

259c85faf2f07b5094fd9ade7b7a87b0

Zoeken naar bevestiging

Het plaatsen van vele relatiefoto’s hoeft niet per se te betekenen dat alles goed zit in een relatie, het kan meerdere betekenissen hebben. Zo kan het voor komen dat mensen juist foto’s plaatsen, omdat ze van andere mensen bevestiging willen. Ze willen horen dat ze leuk zijn samen of dat het een leuke foto is. Veel mensen zijn soms zelfs onzeker over hun relatie, maar dat betekent niet dat de wereld dat hoeft te weten. We moeten bewijzen dat onze relatie fantastisch is, we zo verliefd zijn en beleven zo ongelofelijk veel lol beleven samen. Wat hebben we het leuk hé! Terwijl je stiekem aan het huilen bent in een hoekje van je kamer, maar wat is die foto leuk hé…

Laat de wereld meegenieten

Ook zijn er mensen die daadwerkelijk heel gelukkig zijn samen. Sommige mensen zijn gewoon voor elkaar gemaakt en ja dan deel je soms wel een foto te veel. Je bent nou eenmaal stapelgek op de ander en dat mag de wereld best weten. Het zijn twee verschillende kanten en eigenlijk weten de mensen in de relatie zelf, alleen wat de reden achter de foto is. Maar wat maakt het eigenlijk uit, soms lijkt het wel alsof het nooit goed is. Te veel foto’s kan betekenen dat het niet goed zit in een relatie. Maar ook het plaatsten van weinig tot geen foto’s kan betekenen dat jullie niet verliefd zijn.

Wat vinden jullie zelf?

Dus moeten we nu wel of niet foto’s plaatsen met onze geliefdes? Uit onderzoek blijkt dat 24% de technologie een slechte invloed vind hebben op een relatie. Het blijkt zelfs dat 42% vaak wordt afgeleid door hun smartphone in een relatie. Waarvan 18% ruzie maakt over die afwezigheid door de smartphone, want heb je eigenlijk een relatie met je vriend of je telefoon? Toch kan je mobiele telefoon ook fijn zijn in een relatie, je spreekt elkaar vaker en kunt elkaar zelfs live zien. Naast al deze onderzoeken vinden wij van FEM FEM dat het vooral belangrijk is wat jij en je partner vinden. Zijn jullie gelukkig? Dan mag je dit best aan de wereld laten zien.

Lees ook meer over de grootste mythe op het gebied van liefde