Wist jij dat er nog best wel veel fouten worden gemaakt tijdens het zoenen? Dingen die je je niet zo snel zou bedenken. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. Hier de 8 fouten die jij maakt tijdens het zoenen.

bron: pinterest
bron: pinterest

Eerst je mond, dan je tong

Begin eerst met de mond. Sommige duwen gelijk die tong naar binnen terwijl niet iedereen dat even fijn vindt. De één vindt het lekker met veel tong en de andere juist helemaal niet. Als je begint met weinig tong kan je altijd een beetje opbouwen, en zie je vanzelf waar iemands grens ligt.

Te veel nadenken

Het is geen schaken hé, je bent gewoon aan het zoenen. En we snappen dat het soms leuk is om na te denken wat de ander straks gaat doen, maar dit haalt je eigenlijk alleen maar uit je moment. Laat het gewoon lekker op je afkomen.

Duw niet je gezicht in die van een ander

Passie is goed, maar sla hierin niet te ver door. Druk kan iets geweldigs zijn, maar als je het gevoel hebt dat je een beetje wordt weggeduwd ga je waarschijnlijk net een stap te ver. Ga dan verder, maar doe het rustig aan.

Een slappe zoen

Dat gezegd hebbende, moet je ook niet een te slappe zoen geven. Druk is altijd wel fijn, maar ga hier dus nogmaals niet té ver in. Begin met zachtjes zoenen, en zet steeds iets meer druk, dit is heel fijn.

Ga niet van 0 naar 100

Ga niet van slap zoenen naar opeens een hele seksuele en heftige zoen. Dit kan heel erg afschrikken. Als degene met wie je zoent nou echt specifiek aangeeft dat hij of zij dat wilt, kan je dit altijd doen. “Een keer had ik een jongen die in recordtijd van zoenen naar zijn hand in mijn broek ging en ik had hem nooit, maar dan ook nooit verteld dat ik daar interesse in had. Het was afschuwelijk, geen van beide voelde goed, en eerlijk gezegd, het maakte dat ik hem wilde slaan en nooit meer iemand wilde kussen,” vertelt iemand aan de Cosmopolitan. Een echte no go dus!

Hou het niet alleen bij de lippen

Je lippen zijn een goede plek om te beginnen, maar maak het ook even wat spannender. Denk bijvoorbeeld aan de hals, oren, neus en wangen voor wat variatie.

Luister naar de mond van de ander

De manier waarop de ander zoent is meestal ook de manier waarop hij of zij gezoend wilt worden. Dus let vooral in het begin goed op hoe de ander jouw zoent, zodat je daar goed op in kan spelen.

Lip bijten

Lip bijten kan fijn zijn maar, niet ‘iedereen’ vindt dit even prettig. Als je niet zeker weet wat ze willen, bijt dan niet te hard hun lippen. En kijk altijd even aan hoe ze erop reageren.

Lees ook: Zien: Rijk Hofman en Bachelor’s Indigo gister zoenend gespot