Een compleet industriële look, mooie goudkleurige fotolijsten en open kasten met veel opbergruimte; in eerste instantie leek het zo leuk. Achteraf denk je daar misschien heel anders over. Inmiddels heb je honderden euro’s uitgegeven aan de ultieme inrichting van jouw huis. Wasted, want het is niet meer in de mode en bovendien vloeken die impulsief gekochte goudkleurige fotolijsten bij je nieuwe tapijt. FEM-FEM heeft de vijf meest gemaakte fouten bij het inrichten van een huis op een rijtje gezet. In de toekomst hoef je deze fouten in elk geval niet meer te maken.

Interieurfouten FEM FEM

Ga niet volledig met elke woontrend mee

Die industriële of bohemian look die je hebt nagestreefd? Is ‘ie ineens geen trend meer. Help, wat nu? Simpel, wees niet té trendgevoelig en neem in het vervolg enkele elementen mee van een woontrend. Ga in ieder geval niet elk jaar een full make-over van je interieur houden. Dit kost niet alleen veel geld, maar trends zijn lang niet altijd tijdloos. Zo blijf je bezig met veranderen. Kies alleen items die jou leuk lijken en waarvan je denkt dat deze over paar jaar nog steeds leuk zijn. Bovendien gaat het erom wat jij vindt en niet wat de rest vindt.

Verlichting, denk er over na

Te veel, te weinig of onjuist gebruikt? Verlichting kan je op veel verschillende manieren verkeerd doen. Lastig! Denk bij het inrichten van jouw huis dus niet direct aan meubels, accessoires en de kleur van je muur. Belangrijker is nog: waar komt het natuurlijke licht vandaan en waar is absoluut licht nodig? Stel een lichtplan op. Waar komt de basisverlichting en tot hoever reikt deze? En waar heb je functioneel licht nodig? Denk bijvoorbeeld aan de stoel waar jij je favoriete boek gaat lezen. Een functioneel leeslampje biedt daar uitkomst. Als laatste heb je nog te maken met sfeerverlichting. Hiermee creëer je een gezellige, warme sfeer. Bij het inrichten van jouw huis kan je dus het beste een lichtplan maken voordat je als een chaoot te werk gaat.

via GIPHY

Te veel open opslagruimte

Door te veel gebruik te maken van open kasten, oogt jouw kamer al snel rommelig en druk. Kies bijvoorbeeld voor een kist, gesloten manden of een opbergbox op wielen voor onder je bed. Zo kun je veel spullen kwijt, maar zijn ze niet meteen te zien. Wil je toch een open kast? Hang een gordijntje op voor je open kast waardoor de spullen niet meteen zichtbaar zijn.

Leuk, maar niet altijd even praktisch

Een vloerbedekking kan erg leuk zijn, maar is lang niet altijd even praktisch als je bijvoorbeeld een grote harige husky hebt. Heb je je huis net helemaal gestofzuigd, liggen er alweer witte haren op de zwarte vloerbedekking. Ga dus af en toe ook voor praktisch.

Impuls aankopen

Een leuke kaars, een grote kamerplant en een mooi abstract schilderij kon je echt niet laten liggen voor een tientje. Althans, dat is wat je jezelf wijs maakt. Het is lastig om geen impulsieve aankopen te doen, maar zeker niet onmogelijk. Houd je eigen woonstijl aan en vraag je bij iedere aankoop af: heb ik dit nodig en past dit bij de woonstijl die ik nastreef? Is het antwoord op één van deze twee vragen nee, dan raad je het al. Laat het alsjeblieft in de winkel liggen.

Shop hier de mooiste interieur items

Lees ook: Met deze roze planten geef jij je interieur een instant makeover