Ze zeggen wel eens dat vrouwen van Venus komen en mannen van Mars; oftewel, ze snappen soms gewoon niks van elkaar. Het is dan ook helemaal niet vreemd dat jij dingen doet in een relatie die jou partner niet leuk vindt, zonder dat je het doorhebt. Deze fouten maken vrouwen in een relatie zonder het door te hebben.

#1 Te clingy zijn

Je bent de hele week non stop samen geweest en kan het vervolgens niet begrijpen dat hij een avondje met zijn vrienden op pad wilt gaan. Voor mannen is het een no go als je te aanhankelijk bent. Zou houden van hun vrijheid én van een vrouw die ook haar eigen leventje heeft.

#2 Te snel gaan

Je bent nog maar net samen en verwacht al wel dat hij bij jouw familie bij het kerstdiner verschijnt. Niet alleen is dit doodeng voor hem, elkaars familie te vroeg ontmoeten kan ook een teken zijn dat jullie relatie te snel gaat. Take it easy!

#3 Aan jezelf twijfelen

Natuurlijk brengt een relatie de nodige onzekerheid met zich mee. Want vindt hij je wel echt zo knap als dat hij zegt? En ben je wel een goede partner voor hem? Het is logisch als je deze twijfels hebt, en schroom daarom ook niet om ze naar je partner uit te spreken. Het kan alleen vervelend worden als je partner je keer op keer bevestiging moet geven, en hij het idee heeft dat het niet tot je doordringt. Heb daarom vertrouwen in wat hij zegt. Eerlijkheid duurt het langst.

#4 Jezelf veranderen voor de ander

Ondanks dat het een goed idee is om interesse te tonen in je partner’s hobby’s, is het natuurlijk niet de bedoeling dat je je eigen persoonlijkheid compleet uit het oog verliest. Hij is op jou gevallen om wie jij bent als persoon, niet op een aangepaste en gecorrigeerde versie van jezelf.

#5 Geen aandacht meer hebben voor je vrienden

We get it, je zit op een roze wolk en hebt alleen nog oog voor je nieuwe lover. Het liefst wil je dag en nacht bij hem zijn maar please, vergeet ook je vriendinnen niet. Er komt vast een moment dat het wat stroever gaat tussen jou en je bf, en dan is een support system wel zo fijn.

#6 Je eigen gelijk willen halen

Het is niet voor niks dat we twee oren hebben en één mond: luisteren (naar de ander) is belangrijk. Hoe vaak gebeurt het dat we ons eigen gelijk willen halen en compleet het verhaal van onze partner negeren? Dit kan niet alleen zorgen voor enorme miscommunicatie, maar ook nog eens voor irritaties. Kortom: niet leuk.

Lees ook: Aan deze “vrouwendingen” ergeren mannen zich dood