Hoe lekker een kaasplankje ook is, soms ben je toe aan iets nieuws. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven zoals de chocoplank en nu zelfs de frietplank! Een groot bord met verschillende soorten aardappeltjes, frietjes en dipjes: wie wil dat nou niet?

De frietplank

Het maken van een frietplank is easy peasy. Doe verschillende soorten frietjes in de pan, leg ze naast elkaar op een grote plank of bord en doe verschillende dipsausjes in leuke schaaltjes. De frietplank is ideaal voor verjaardagsfeestjes, studentenfuifjes of in de sportkantine na een wedstrijdje!

Wat heb je nodig? Ten eerste is het leuk om veel verschillende soorten friet te kopen. Denk aan zoete aardappelfriet, kreukelfriet, aardappelwedges en garlic fries. Voor de gezonde foodies kan je zelfs heerlijke groentefriet maken. Check hier de vier lekkerste recepten! Vervolgens heb je nog lekkere dipsausjes nodig. Naast de traditionele mayo en ketchup zijn er nog een heleboel lekkere sausjes om uit te kiezen. Truffelmayonaise, joppiesaus en guacamole kunnen niet ontbreken op de perfecte frietplank!

Wie alleen friet toch iets te eentonig vindt, hoeft zich geen zorgen te maken. Je kan de frietplank gewoon aanvullen met wat lekkere snackjes als bitterballen, mini-frikandellen of loempiaatjes. Ziet er mooi uit toch?

Lees ook: Zijn airfryer snacks nou echt gezonder dan de oude vertrouwde frituur?