screenshot 2021 02 24 at 142324

5 tips om je dagelijkse wandeling een stukje leuker te maken

Fun & Living11 mrt 2021, 13:25 doorSanne Hesseling
We weten inmiddels wel dat een wandeling per dag ontzettend goed is voor je gezondheid. Niet alleen kom je op deze manier in beweging, ook is een frisse neus halen en even je hoofd leegmaken heel belangrijk. Maar hoe zorg je nou voor wat meer afwisseling in je dagelijkse wandeling? Hier zijn 5 tips om je loopje een stukje leuker te maken!
wandelen4
@sophiesuchan Instagram

1. Neem iemand mee

Ben je inmiddels een beetje klaar met me, myself and I en kan je wel wat gezelschap gebruiken? Vraag dan gewoon of iemand met je mee wil lopen! Op deze manier kan je bijkletsen met vrienden én tegelijkertijd je dagelijkse rondje lopen. Daarnaast spoor je elkaar aan om toch naar buiten te gaan, wanneer je eigenlijk liever op de bank blijft liggen. Zo houd je elkaar gezond en spreek je elkaar weer wat vaker!

2. Luister een podcast

Heb je even niemand om mee te wandelen en vind je de stilte echt te saai? Doe dan je oortjes in en luister eens naar een podcast! Tegenwoordig is voor iedereen wel een leuke podcast te vinden. Wat vind je interessant? Waar wil graag meer over leren? Zo kan je onder andere luisteren naar superinteressante minicolleges, lieve persoonlijke verhalen van mensen of naar discussies over allerlei maatschappelijke onderwerpen. Er zit voor iedereen wel iets bij! Check hier de 7 leukste podcasts op Spotify!

3. Begin met fotograferen

Wanneer je tijdens je wandeling goed om je heen kijkt, zal je prachtige dingen zien. Dit is dan ook het perfecte moment om uit te vogelen hoe de verschillende standen en mogelijkheden van je camera werken. Zoek de mooie dingen om je heen en begin met fotograferen! Begin bijvoorbeeld een fotodagboek waarin je telkens de mooiste foto van de dag plaatst. Leerzaam en leuk!

4. Ga op een ander tijdstip

Wanneer een wandeling maken onderdeel is geworden van je dagelijkse routine, kan het op den duur een beetje saai worden. Je loopt elke dag dezelfde route op ongeveer hetzelfde tijdstip. Probeer voor wat variatie niet alleen om een keer een andere route te nemen, maar ook om op een ander tijdstip te gaan lopen. Maak je altijd in de ochtend een wandeling? Verschuif je rondje dan een keer naar het einde van de dag. Zo zie je bijvoorbeeld een keer de mooie zonsondergang of zelfs de sterren aan de hemel!

5. Ga Geocachen

Geocaching is voor veel mensen een leuke reden om de deur uit te gaan. Het doel van Geogaching is om buiten op zoek te gaan naar schatten door middel van gekregen coördinaten. Zo maak je niet alleen een leuke wandeling, maar heb je ook nog eens een doel voor ogen. Leuk toch?
wandelen6
@Pinterest
Zoek jij naast wandelen nog meer manieren om te ontspannen? Check hier 5 makkelijke manieren om je hoofd helemaal leeg te maken!