eva simons expeditie robinson

Eva Simons over off camera momenten tijdens Expeditie Robinson: 'Voelde me vaak onveilig'

Fun & Living16 nov 2023, 13:47 doorRoos Hooijer
Eva Simons heeft Expeditie Robinson niet alleen maar positief ervaren. Ze vond haar draai niet in de groep en werd van het ene naar het andere kamp gestuurd. Achteraf blijkt dit nog niet eens alles te zijn, zo voelde ze zich naar eigen zeggen ook onveilig tijdens haar tijd op het eiland.
eva simons expeditie robinson
Bron: Expeditie Robinson

Heftige periode tijdens Expeditie Robinson

Eva Simons was nog geen tien minuten op het allereerste eiland, toen ze te horen kreeg dat ze uit het kamp werd gezet. Ze moest haar tijd doorbrengen op afvallerseiland en mocht vervolgens terugkeren in een ander kamp. Al vanaf haar eerste 'afwijzing' in het programma, viel het Eva behoorlijk zwaar. Ze kon haar draai niet vinden in de groep en had vaak het gevoel dat de deelnemers haar liever kwijt dan rijk waren.
Uiteindelijk wist Eva het bijna tot de samensmelting te schoppen. Ze verloor in een allerlaatste proef van Jaimie Vaes – die vervolgens één dag na de samensmelting wegens heimwee naar Nederland vertrok. Hoe dan ook: het is allemaal niet gelopen zoals Eva het van tevoren had voorspeld, maar gestreden heeft ze in ieder geval wel.

Onveilig gevoel op het eiland

Dat Expeditie Robinson onwijs pittig is, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Wanneer de camera's draaien zien we hoe de expeditieleden honger en slapeloosheid ervaren, maar ook wanneer de camera's niet draaien is het een pittige strijd. In gesprek met Veronica Superguide blikt Eva terug op deze tijd, waarbij ze ook een vervelende onthulling doet. Ze heeft naar eigen zeggen vervelende ervaringen op het eiland gehad, waarbij ze zich geïntimideerd en onveilig voelde.
"Ik voelde me vaak onveilig op het eiland. Het had wel wat weg van vrouwenhaat", stelt Eva in het interview. "Er waren niet altijd camera’s erbij, maar het gebeurde dat Radmilo en Maxim mij in een hoek dreven toen ik Chelsey eruit had gestemd. Ik voelde me hierdoor echt geïntimideerd."
Het was ons in het programma al duidelijk geworden dat Radmilo en Maxim niet blij waren met de exit van Chelsey. Maar eh... intimideren? Dat gaat echt véél te ver.

Geen contact meer

Waar Maxim Froger onlangs nog enthousiast sprak over zijn vriendschap met Eva, ontkracht de zangeres dit keihard. Volgens Eva is er geen contact meer geweest met de deelnemers van het programma, ook niet met Maxim.
Eva heeft geen goed woord over voor de sluwe actie die Radmilo en de andere mannen op het eiland bij Krista uit hebben gehaald. "Ik begrijp niet waarom het zo heeft moeten gaan. Expeditie Robinson draaide altijd alleen om overleven, maar dit is wel een hele bijzondere manier om de eindsprint te halen. Er werd een héél vies spelletje gespeeld door die empathieloze mannen."