hoeveel je droger kost per droogbeurt

Bizar! Dit is hoeveel je droger per droogbeurt kost

Fun & Living12 dec 2022, 15:53 doorAdmin
Met de bizar hoge energieprijzen, is het helemaal niet gek dat je manieren zoekt om wat extra euro's te besparen. En hoewel wij dol zijn op onze wasdrogers, is het geen geheim dat deze machines enorm veel energie kosten. Maar hoeveel geld ben je hier precies aan kwijt? Dit is hoeveel je droger kost per droogbeurt.

Je was laten drogen

Ja, de wasdroger is ook onze beste vriend. Je hoeft maar ongeveer een uurtje te wachten tot je kleren helemaal droog zijn en hij maakt je handdoeken zachter dan ze ooit geweest zijn. De wasdroger is onmisbaar geworden in ons leven. Maar als je een manier zoekt om geld te besparen , zou je kunnen overwegen je was tóch eens wat vaker aan de lucht te laten drogen. Want dit is hoeveel je droger kost per droogbeurt.

Dit is hoeveel je droger kost per droogbeurt

Oké, schrik niet, want het bedrag is een stuk hoger dan je waarschijnlijk denkt. Als we de berekeningen van het Nibud mogen geloven, dan zijn we zo'n €3,10 kwijt per droogbeurt aan elektriciteit en warm water. Bizar! Gebruik jij je droger twee keer per week? Dan kost dit je al meer dan €300 op jaarbasis. Dat is een enorm hoog bedrag, al helemaal omdat je dit allemaal kan besparen door je was aan de lucht te laten drogen.

Hoeveel kost de wasmachine?

De droger is dus een stuk duurder dan wij hadden verwacht, maar hoe zit dat dan met de wasmachine? Ook dit heeft het Nibud voor je uitgerekend. De prijs van je wasmachine laten draaien hangt natuurlijk af van de temperatuur waarop je wast. Was jij je kleding op 90 graden? Oei, dan ben je zo'n €2,24 per wasbeurt kwijt. Maar ben jij wat zuiniger en was je op 30 graden? Dan kost het je nog maar een euro. Wat een enorm verschil.

Goedkoper drogen

Je was doen valt dus nog mee, maar die kosten per droogbeurt vinden wij wel intens hoog. Daarom zetten we een aantal manieren hoe je je droger goedkoper kan gebruiken op een rijtje. Iets dat heel goed werkt om geld te besparen, is door je filter regelmatig schoon te maken. Dit moet je sowieso eigenlijk doen, omdat je anders het risico loopt dat je droger in de fik vliegt. Daarnaast helpt het ook om je droger dit te lang op stand by-modus te laten staan. Laat je droogtrommel ook nooit halfleeg tijdens een droogbeurt. Volg deze tips en dan kan echt geen kwaad om af en toe de droger te laten draaien.