Op de dagen dat we het meeste moeten doen, zijn we het minst gefocust. Het lijkt wel alsof ons lichaam dit expres doet om ons te pesten. Er zijn ontzettend veel taken die gedaan moeten worden, maar jij kunt je simpelweg niet concentreren. Met deze tips blijf jij de hele dag gefocust en kun jij om 5 uur met een gerust hart en met een lege to do list de deur van je kantoor dichtdoen.

geen-concentratie-gefocust-femfem

5 minuten pauze

Wanneer je je focus kwijt bent, gaat deze niet zomaar weer terugkomen. We weten dat je nog veel moet doen, maar je kunt beter even een korte pauze nemen waardoor je je hoofd leegmaakt om vervolgens met volle focus weer aan de slag te kunnen, in plaats van de rest van de dag half werk te leveren. Gooi wat water in je gezicht, ga even naar buiten en maak een ommetje of bel even met je vriendin. Nu is het tijd om aan je mindset te werken. Voordat je weer verder gaat met het afvinken van je to do lijstje, ga je je gedachten even op een rijtje zetten. Wat moet je precies nog allemaal doen en hoeveel tijd neem je voor iedere taak? Wanneer je alles duidelijk op een rijtje hebt, zul je merken dat je hoofd wat rustiger is en je je weer volledig kunt focussen op je werk.

Thuis, op kantoor of in een cafeetje

Je kunt je alleen optimaal concentreren als jij je op een plek bevindt waar voor jou de perfecte werkmodus hangt. Dit kan voor iedereen anders zijn. De een raakt ge├»nspireerd van andere mensen en kan zich juist heel goed concentreren in een koffietentje, terwijl de ander dit veel te rumoerig vindt. Of misschien krijg je de ene dag ontzettend veel energie van de vibe op kantoor, terwijl je┬áde andere dag last hebt van die vervelende collega. Factoren als licht en temperatuur zijn ontzettend belangrijk wanneer jij je wilt focussen. Wanneer het ontzettend koud is ergens, is dit waar jij de hele tijd aan moet denken waardoor je je dus niet kunt concentreren op je werk. Ook het bepaald soort licht waar je je ogen aan blootstelt, kunnen invloed hebben op jouw concentratie. Daglicht is natuurlijk het beste, maar er bestaan ook speciale lampen die zorgen voor ‘daglicht’.

Zet je telefoon op stil

Even tussendoor je Instagram feed checken kan geen kwaad toch? Met als gevolg dat je het volgende half uur nog steeds zit te scrollen en helemaal van je werk af bent. Wanneer je echt een drukke dag hebt, leg je telefoon dan aan de kant. Zet je Whatsapp op stil. Zet alleen het geluid aan wanneer iemand je belt. Als het echt belangrijk is, zullen mensen bellen en dit hoor je dus gewoon. Zorg er verder voor dat je telefoon je niet afleidt van de taken die je moet doen. Zit je even vast met je werkzaamheden? Plan dan voor jezelf in dat je een kwartiertje op je telefoon mag zitten en dat je daarna weer verder gaat. Door jezelf bepaalde tijd om te ontspannen te gunnen en duidelijke afspraken met jezelf te maken wat je allemaal af wilt of moet hebben, zal dit je ook lukken!

Lees ook:

Door deze kleine veranderingen wordt jouw dag succesvoller.