Ligt het aan ons of wordt het aanbod op Netflix steeds kariger? Want laten we eerlijk zijn, we missen onze vriendinnen aan de Upper East side enorm en kunnen geen dag langer zonder Regina George en haar volgelingen. We vrezen er dan ook voor de dag dat we afscheid moeten nemen van het iconische duo Ginny & Georgia. Maar, er is ook goed nieuws: met deze ‘geheime’ codes trick jij het algoritme van Netflix en krijg je een heel ander aanbod. Bingen maar!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Netflix US (@netflix)

Netflix algoritme

Netflix weet als geen ander wat jij leuk vindt, en past hier dan ook het aanbod op aan. Als de streamingdienst ziet dat je alleen maar romcoms kijkt, zal hij minder snel een thriller aanbevelen – hij denkt namelijk dat je hier geen interesse in zult hebben, logisch natuurlijk! Nu is er een maniertje hoe je het algoritme voor de gek kunt houden, en dus veel meer films kunt zien!

Netflix codes

Er bestaat dus een lijst met codes waarmee je in een specifiek genre zelf films kunt opzoeken. Maar hoe gaat dit nu in zijn werk? Als eerste kies je een categorie uit waarin je een film wilt zien: bijvoorbeeld actie. Bij dit genre hoort dan weer een speciale code, die we hieronder hebben toegevoegd. Je ziet dan dat bijvoorbeeld de code voor ‘actie’ 1365 is. Vervolgens pak je de volgende URL en plak je hier de code in: www.netflix.com/browse/genre/CODE. Je vervangt het woord ‘CODE’ dan voor 1365 en klaar is kees. Een kind kan de was doen – zo eenvoudig.

Hieronder vind je de huidige lijst met codes. Let op: de codes veranderen soms. Voor alle actuele codes bezoek je deze website. 

Actie: 1365
Klassiekers: 31574
Comedy’s: 6548
Drama’s: 5763
Horrorfilms: 8711
Romantische films: 8883
Scifi en fantasy: 1492
Sportfilms: 4370
Thrillerfilms: 8933
Documentaires: 6839
Tienerseries: 60951
Films voor het hele gezin: 783
Anime: 7424
Filmhuisfilms (indie): 7077
Internationale films: 78367
Muziek: 1701
LGBT-films: 5977

Lees ook: Deze Netflix-serie past het best bij jouw sterrenbeeld