We willen allemaal zo gelukkig mogelijk zijn en daarvoor is ‘positivity the key’. Een positieve houding zorgt ervoor dat je zoveel mogelijk uit je leven kan halen. FEM FEM leert je welke eenvoudige gewoontjes je gemakkelijk in je leven kan invoeren waardoor jij positiever zal worden.

1. Ben dankbaar

We zijn tegenwoordig constant bezig met het vergelijken van onze levens met die van een ander. Door alles wat we zien op social media lijkt het gras altijd groener aan de overkant. Toch zal het je houding tegenover het leven veranderen wanneer je iedere dag dankbaar bent: hierdoor ga je op een gegeven moment vanzelf positiever denken.  Vind je het lastig om in elke dag iets goeds te zien? Bedenk dan voor jezelf welke dingen je aan de dag het fijnst vond.

gelukkiger-gewoontes-positiever

2 Geloof in jezelf

Wanneer je denkt dat bepaalde dingen, die in principe te leren zijn of waarvoor je bijvoorbeeld kunt sparen, niet bereikbaar zijn, switch dan je mindset. Niemand komt vanzelf de dingen naar je toe brengen die jij graag zou willen en daarom moet je er zef voor werken. Wanneer je in jezelf gelooft en er volledig voor gaat, kun je alles doen.

3 Maak van geluk een gewoonte

Sommige zien geluk als het ultieme doel en zetten het daarom weg als iets voor de toekomst. Laten we proberen om elke dag gelukkig te zijn en er daarom een gewoonte van te maken. Doe elke dag iets waar jij gelukkig van wordt. Of het nu lang of kort duurt, elke dag een gelukkig moment beleven zorgt voor een prettig gevoel en het draagt bij aan een positiever houding.

Toch last van een kleine baaldag? Deze 6 tips helpen je om je humeur te verbeteren!