Vol goede moed stap je de datings-ring in. Je hebt een hele tijd in een relatie gezeten of hebt deze ring eigenlijk nooit verlaten. Met jou zijn er veel mensen die zich in dezelfde situatie bevinden, allemaal op zoek naar die ene perfecte vrouw of man. Tegenwoordig zijn er veel manieren om een potentiële partner te ontmoeten. Denk aan Tinder, Happn, Inner Circle, Bumble, Lexa.. Oh ja, je zou het bijna vergeten, natuurlijk ook gewoon in de kroeg, trein, een restaurant, school, op het werk of gewoon random op straat. Zelf vind ik dating apps met vlagen leuk. Vol enthousiasme begin ik met swipen en scrollen, maar na een tijdje haak ik toch weer af. Want eigenlijk zijn die drie foto’s helemaal niet te vertrouwen. Nee, het liefst ontmoet ik iemand in levende lijven. Iemands vibe is namelijk niet aan de hand van een foto te bepalen. Maar goed, dit is volgens mij heel erg persoonlijk. Wanneer je naar jouw gevoel dan toch een leuke jongen hebt ontmoet, komt het wel eens voor dat hij je na de eerste, tweede of zelfs derde date niet meer terug appt. Waarom eigenlijk?

Ik dacht dat we een klik hadden?

He is just not that into you. De eerste date was leuk. Althans, voor jouw gevoel wel. Er was een klik, er vielen niet veel stiltes en de vragen gingen over en weer. Was er dan toch iets wat je beter niet had kunnen zeggen? Zelf heb ik een grote fantasie, daarom kan ik ook altijd zo lekker los fantaseren over dingen. Ik haal mij van alles in mijn hoofd en wellicht zit de juiste reden er niet eens bij. Het is ook lastig, je probeert van een heleboel signalen en hints één verhaal te maken. Dan vergelijk je het waarschijnlijk ook nog met je vorige relaties en wordt het verhaal helemaal mooi. Natuurlijk ben je leuk, overtuig jezelf niet meteen van het ergste. Ze zeggen toch altijd dat er op elk potje een dekseltje past? Hij was gewoon niet jouw juiste dekseltje of potje.. Okay, whatever. Jullie kunnen heel goed met elkaar praten en wellicht ook lachen, maar toch mist er iets. ‘Hij voelt het niet.’ Dit is zeker geen reden om verdrietig te zijn, het klinkt cliché; maar wees blij, want je verdient iemand die 100% voor jou gaat en niet alleen op de momenten dat het hem uitkomt.

Hij heeft altijd iets beters te doen

Dit lijkt natuurlijk de numero uno smoes van het jaar. Druk? Wanneer je iets wil, dan maak je toch tijd en dan stel je prioriteiten? Natuurlijk kan hij tijd maken, maar het is nou eenmaal een feit dat mannen minder snel hoteldebotel zijn en het beter kunnen ‘wegstoppen’. Niet alle mannen hebben zin (is ‘zin’ het juiste woord?) om tijd te maken voor een date en wanneer ze je té snel terug appen, dan kan een date natuurlijk ook niet uitblijven. Geef hem de tijd om in te zien dat jij het echt wel waard bent om tijd voor vrij te maken.

Je zag er toch anders uit dan op de foto

Heb je tussen die duizend foto’s een leuke guy gevonden? Net als jij vraagt hij zich waarschijnlijk af in hoeverre de foto’s overeen komen met jou in levende lijven. Want natuurlijk plaats je geen foto van je ‘slechte kant’ of een foto welke gemaakt is aan het einde van je workout. Nee, je hebt waarschijnlijk alleen de foto’s geplaatst waar je er op je allerbeste opstaat, vanuit de perfecte hoek. Natuurlijk geven wij je groot gelijk, maar het kan toch verwarrend zijn. Na jullie eerste ontmoeting appt hij niet meer terug, omdat je toch anders overkwam dat hij zich had voorgesteld.

Hij houdt gewoon niet van appen

Dit is wellicht een hele simpele reden, maar ze bestaan echt. Mannen die niet van appen houden. Eigenlijk denk ik dat er meer bestaan die er niet van houden dan wèl. Deze mannen willen het liefste meteen afspreken, geen getreuzel. Want waarom tijd en energie in iets steken, als het toch niet blijkt te werken? Wanneer hij niet terug appt, maar het wel heel leuk is als jullie samen zijn; hoef je je geen zorgen te maken toch? Zie je elkaar een tijdje niet en  vind je het wel fijn om hem te spreken? Stel dan eens voor om te bellen!

Zijn interessen liggen alweer ergens anders

Helaas ben je dus niet alleen in de wereld van single ladies. Hoe snel hij jou ‘vond’ en je aandacht gaf, hoe snel hij ook weer doorgaat naar de volgende. Oké, dit klinkt misschien wel heel hard. Te hard? Always look at the bright side of life: het biedt jou ook weer kansen. Super vervelend natuurlijk, maar hij was het gewoon niet voor jou. Daarbij heeft hij niet eens de ballen om netjes te reageren en je in te lichten over het feit dat hij graag zijn opties open houdt. Wellicht hopt hij lekker van de een naar de ander enzovoorts.

Geen WiFi

Yes, we leven in 2018 en kunnen het ons haast niet voorstellen.. Maar niet iedereen heeft een internet-bundel. En wanneer je dan niet de code van de WiFi bemachtigd, ben je de lul. Waarschijnlijk vindt hij het wel rustig zo of hij heeft gewoon geen geld voor een 5GB internet-bundel. ’s Avonds wanneer hij thuis komt (weer landt op de sociale-aarde), zal hij je vast terug appen. Een internet bundel is natuurlijk heel fijn, je bent waar dan ook heel gemakkelijk in contact met wie dan ook.. Maar het kan je ook onrustig maken. Probeer eens een dagje zonder je WhatsApp door te brengen, dan hoef je je ook geen zorgen te maken over of hij wel of niet gereageerd heeft.

Lees ook vooral even deze column: We doen graag moeite voor jullie, maar niet te veel