Hoe verleidelijk het ook klinkt, soms krijg je een fles wijn gewoon niet in één keer op. Je zet hem terug in de koelkast en blijft zitten met de vraag: hoe lang kan ik deze fles nog bewaren? Gelukkig hebben wij voor jou het antwoord.

wijn FEM FEM

Rode wijn

Een geopende fles rode wijn moet over het algemeen binnen 2 dagen worden opgedronken. Na deze 2 dagen is de wijn op zich nog wel te drinken, maar heeft het veel van zijn lekkere smaak verloren. Zonde dus! Uitzonderingen zijn rode wijnen die veel tannine bevatten. Deze wijnen zijn voornamelijk gemaakt van de druivenrassen Tempranillo, Syrah, Cabernet Sauvignon en Malbec. Rode wijn met weinig tannine, die dus binnen 2 dagen op moeten, zijn onder andere Pinot Noir, Barbera, Grenache, Zinfandel en Merlot.

Witte wijn & rosé

Hoewel je volgens de algemene regel een geopende fles wijn 1 tot 3 dagen kan bewaren, bestaat er een verschil tussen de verschillende soorten wijn. Zo kan je witte wijn en rosé over het algemeen minder lang bewaren dan rode wijn. Zet je de fles na het drinken afgesloten in de koelkast, dan kan je hem nog 1 dag bewaren. Hierna wordt de wijn namelijk vlak en dus minder lekker. Ook hier is weer een uitzondering: wijnen met hoge zuren zoals de Riesling zijn maar liefst 2 tot 3 dagen te bewaren.

Dit zijn de 6 best geteste wijnen van de Lidl

Zoete witte wijn

Een andere uitzondering op de witte wijnen is de zoete witte wijn. Deze wijn is het langst houdbaar zonder dat er veel smaak verloren gaat. De suikers in de zoete witte wijn zorgen ervoor dat deze wijn na het openen van de fles nog ongeveer 5 dagen lekker blijft.

wijn drinken

Helemaal zin in een wijntje gekregen? Goed nieuws! Lees hier waarom twee glazen wijn per dag goed is voor je hersenen!