We schreven eerder al over een heel grote kerstmarkt die in de RAI in Amsterdam plaats gaat vinden. Maar er zijn in heel Nederland natuurlijk veel meer leuke kerstmarkten te vinden waar je op een koude winterdag naartoe kan gaan. Wij geven je een lijstje van de meest bijzondere en gezelligste kerstmarken door heel Nederland. Gaat dat zien!

Ondergronds in Valkenburg

In Valkenburg is in de maand december genoeg te doen. Er is meerdere keren per week een Christmas parade met praalwagens en dansers. En ze hebben een ondergrondse kerstmarkt in een grot van 18 tot en met 23 december. Een bijzondere kerstervaring dus.

Country & Christmas fair in Haarzuilens

In de buurt van Utrecht vindt je bij Kasteel de Haar 220 verwarmde stands waar je goed kan winkelen. Mode, kunst, antiek en delicatessen, het is hier allemaal te vinden op 21 tot en met 26 november.

Drijvende kerstmarkt in Leiden

De kerstmarkt in Leiden is extra bijzonder omdat een drijvende fair is. In het water van de Nieuwe rijn ligt de markt. Je kan langs diverse chalets lopen die leuke kerstspulletjes en delicatessen verkopen. Eveneens kan je naar de kermis gaan die ernaast ligt. De markt is van 17 tot en met 28 december te bezoeken.

Kerstmarkt bij een kasteel in Heemskerk

De kerstmarkt in Heemskerk is een van de grootste en vindt plaats op 7 tot en met 10 december. Rondom slot Assumburg vindt je diverse kraampjes met kerstspullen. Loop door de historische kasteeltuin en geniet van live optredens van bekende en minder bekende artiesten.

Grootste kerstmarkt in Dordrecht

Wil je naar de allergrootste kerstmarkt, dan moet je in Dordrecht zijn. Op 16, 17 en 18 december kan je hier langs bijna 300 kraampjes lopen door de hele binnenstad. Er zijn optredens, er is een straattheater en er is een winterterras op het Stadhuisplein. Genoeg te doen dus!

Dickens fair in Garderen

In de Beeldentuin in Garderen is een sprookjesachtige kerstmarkt opgezet, geheel in de stijl van Engeland in de 19e eeuw. De markt is open van 1 tot en met 3 december en op 7, 8, 9 en 10 december.

Traditionele kerstmarkt in Maastricht

Van 2 december tot en met 1 januari kan je in deze mooie stad een grote kerstmarkt bezoeken. Ook kan je vanuit een reuzenrad uitkijken op het Vrijthof en de verlichte straten van Maastricht. Je kan ook schaatsen op de ijsbaan tussen het winkelen door.

kerstmarkten femfem

Lees ook:

Uit onderzoek blijkt dat kerstmuziek slecht is voor je gezondheid.