Het is heerlijk om in het hier en nu te leven en we proberen dit dan ook zo veel mogelijk te doen. Toch is het, met het oog op je gezondheid ook goed om af en toe iets bewuster bezig te zijn met je toekomst. Daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet die dit iets makkelijker maken.

Ontwikkel een vast sportritme

In onze drukke leventjes is het soms lastig om een goede sportroutine te hanteren. Toch is het belangrijk om een aantal vaste momenten in de week in te plannen om aan je lichaam te werken. Of dit nu is met behulp van een work out voor thuis of een uurtje in de sportschool, maak hier tijd voor en je zult merken dat je lichaam en je geest je er dankbaar voor zullen zijn.

gezondere-toekomst-tips

Ben bewust bezig met je voeding

Wanneer je veel werkt en ’s avonds vaak nog op pad gaat, heb je snel de neiging om een maaltijd over te slaan of om ‘even snel iets onderweg’ te eten. Het is juist in drukke tijden belangrijk om je lichaam te voeden met de juiste brandstof. Niet alleen voor nu, maar ook voor het moment dat je ouder bent. Kies elke dag voor een gezond ontbijt en varieer voldoende in je lunch- en avondgerechten.

Zorg voor het welzijn van je geest 

Ben naast zuinig op je lichaam ook zuinig op je geest. Zorg daarvoor dat je voldoende rust pakt en hier tijdig de tijd voor inplant. Daarnaast is het ook belangrijk om je problemen of issues met anderen te bespreken: zaken opkroppen zal alleen maar zorgen voor meer zorgen en gedeelde smart is halve smart. Zijn het echt dingen die te moeilijk zijn om met een bekende te bespreken? Ga dan opzoek naar een lifecoach of psycholoog. Dit is al lang geen taboe meer. Soms is er niets fijner dan al jouw problemen neerleggen bij iemand die niets met jouw leven te maken heeft.