Of je nou van mayonaise, ketchup, curry of mosterd houdt: we beloven je, deze nieuwe sauzen doen ieder hart sneller kloppen. Een zaak in Amsterdam heeft namelijk gin infused mayo en ketchup de wereld in gebracht en het is fantastisch.

Patatje lam

Een flinke scheut wijn in je risotto, bonbons met likeur, kip gemarineerd in wijn of bier; we kennen het allemaal. Maar dat je ook giechelig kan raken door een portie patat mét, is nieuw voor ons. Natúúrlijk gepaard met een gin-tonic, want ook snacken doen we in stijl.

Mossel & Gin

De Ginchup en Ginmayo is een initiatief van Mossel & Gin, een vis en schaaldieren restaurant die, als de naam al zegt, bekend staat om zijn combinatie van mosselen en gin-tonics. Zij waren het meesterbrein achter deze fantastische uitvinding en hebben het nu eindelijk ook op de markt gebracht. Op hun platform ‘Celebrate What You Eat’ verkopen ze nu de lekkerste alcoholische sausjes.

Ginmayo en Ginchup

Oké dan, een avondje lam worden na het eten van een frietje zit er helaas niet in: de mayo bevat namelijk maar 2% alcohol. Er wordt gebruikt gemaakt van Bobby’s Gin en hoewel het je niet dronken maakt, geeft het een heerlijke subtiele kick aan je Zaanse mayo of ketchup. Zoals eigenaren Simon en Josh zelf zeggen: “Even if it won’t get you druk, it will get things going.” Daar doen we het voor!

Lees ook: Nieuw bij Smullers: roze fritessaus

Bron:  Secret Amsterdam