Ben jij nog op zoek naar een recept voor een lekker en gemakkelijk drankje? Misschien is de Granaatappel Spritz precies waar jij naar op zoek bent. Wij vertellen je wat je hiervoor nodig hebt én hoe je deze kunt maken. Lees snel verder!

Granaatappel Spritz
Bron: Pinterest

Varianten op Aperol Spritz

De Aperol Spritz is de afgelopen jaren niet meer weg te denken. Of het nou in de sneeuw is met je skischoenen nog aan óf zomers op een terrasje: met dit drankje zit je eigenlijk altijd goed. Het zal je dan ook niet verbazen dat er inmiddels heel wat varianten op zijn ontstaan die net zo lekker zijn. Een beetje afwisseling kan natuurlijk geen kwaad. Zo is de Aperol Spritz frozen ook helemaal geweldig, smaakt dit drankje met rosé misschien nog wel beter én is ‘ie in een warme vorm eigenlijk ook best wel lekker.

Zó maak je de Granaatappel Spritz

De Granaatappel Spritz maak je (gelukkig) net zo gemakkelijk als de normale Aperol Spritz. Hieronder vertellen we je precies stap voor stap hoe je dit drankje op tafel zet. Maar natuurlijk niet voordat we je vertellen wat je ervoor nodig hebt.

Ingrediënten voor één Granaatappel Spritz:

 • 1,5 shot granaatappelsap
 • 1 shot triple sec
 • 2 shots Aperol
 • 2 shots prosecco
 • Bruisend water
 • Handje ijs
 • Granaatappel pitjes
 • Optioneel: takje munt

Zó bereid je de Granaatappel Spritz:

 1. Vul een wijnglas met een handje ijs tot ongeveer een derde van het glas gevuld is.
 2. Begin met de granaatappelsap, doe er vervolgens de triple sec en Aperol bij en uiteindelijk de prosecco.
 3. Je zal merken dat je dan nog een klein beetje ruimte overhoudt in het glas. Je vult het aan met bruisend water totdat je glas tot de rand gevuld is.
 4. De allerbelangrijkste stap: roer het geheel goed door, zodat alle smaken met elkaar mengen.
 5. Doe er een handjevol granaatappel pitjes bij en top eventueel af met een takje munt.
@liquid.therapy A re-shake of @join_jules Pomegranate Spritz! #pomegranate #spritz #aperol #aperolspritz #cocktail #drinktok #spritzseason ♬ Aesthetic – Tollan Kim